Jesper Buch i spændende samarbejde: Lancerer helt ny uddannelse

Skrevet af Emil Martesen

81 uger siden

|

07/11/2022
Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
47-årige Jesper Buch har indgået et spændende samarbejde.

Dagens topnyheder

Du kender ham nok fra ‘Løvens Hule’. Men udover hans medvirken i det populære program, så er han også iværksætter og forretningsmand. 

Kan man lancere en ny uddannelse, så den bliver mere attraktiv og eftertragtet? Det korte svar er ja!

Selvom det måske lyder mærkeligt, så er det slet ikke så mærkeligt endda. 

I august 2023 åbner Jesper Buchs Iværksætterakademi. Det kommer i kølvandet på et samarbejde mellem Niels Brock og Jesper Buch. 

Man skal nemlig ikke mange måneder tilbage, før det blev til et samarbejde mellem den 47-årige iværksætter og Niels Brock. 

Det kaster nu mønt af sig, hvor eleverne får en ungdomsuddannelse ud over det sædvanlige: Samtidig med, de læser en EUX Business, får de en helt særlig dannelsesrejse og grundlæggende viden udi iværksætteri og entreprenørskab. 

Det løfter Niels Brock sløret for i en pressemeddelelse

Jesper Buch påpeger lidt om tankerne bag projektet: 

“Da jeg selv var ung og gik på handelsskole i Jylland, var der et fag, der hed øvelsefirma. Jeg elskede det. Der lavede jeg min egen virksomhed og det inspirerede mig til at blive det, jeg er i dag. Man skal sgu ville det, hvis man vil være en god iværksætter. Og det blev jeg. Dét har været min helt store drivkraft til at lave det her iværksætterakademi sammen med Niels Brock. Det handler om det virkelige liv og ikke kun om at være på skolebænken”, siger han. 

På Jesper Buchs Iværksætterakademi tager han eleverne gennem alle lag af iværksætteri og entreprenørskab. De lærer bl.a. at lægge realistiske budgetter, tale med investorer, og lave kold kanvassalg. De lærer at være strukturerede, målrettede og vedholdende. Og så er der stort fokus på kammeratskabet, fortæller Jesper Buch: 

”Vi kobler lærdom sammen med praktik. Det bliver to års komprimeret, hardcore uddannelse, hvor man er en god kammerat, og hvor man lærer af nogle dygtige mennesker”. 

Det nye projekt vækker også begejstring hos administrerende direktør på Niels Brock, Anya Eskildsen: 

”På Niels Brock trives vi godt med at være firstmovers inden for uddannelser. Det har vi lang tradition for. Med Jesper Buchs Iværksætterakademi får vi både sat fokus på iværksætteri og entreprenørskab, som jo ligger i skolens dna. Vi tilbyder samtidig en ungdomsuddannelse, der stiller rigtig store krav til de elever, der søger den. Skoledagene vil se anderledes ud end på andre ungdomsuddannelser, og de kan også have andre mødetider. Til gengæld får de en uddannelse, der er med til at danne dem resten af livet; de får langt mere end en ungdomsuddannelse”, forklarer hun. 

Ansøgningsfristen sker via optagelse.dk, og har en deadline, der hedder 1. marts.