Jim Lyngvild græder af lykke

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

Der er ingen tvivl - Jim Lyngvild er en stolt mand.

“Jeg er verden mest stolte mand i dag,” skriver Jim Lyngvild.

Læs også

Stor jubel fra Dennis Knudsen: Vi er så klar

Forfatter og designer Jim Lyngvild er en travl mand. Udstillinger og bogudgivelser fylder i kalenderen, og det er sidstnævnte, der får Jim Lyngvild til at “græde af lykke”.

Det afslører han i et opslag på Facebook.

“Jeg GRÆDER af lykke. Det er simpelthen Danmarkshistorie, men jeg hverken KAN eller VIL sige for mange ord,” skriver hen og henviser til en pressemeddelelse, han deler et billede af.

Her kan man se årsagen til Jim Lyngvilds glæde. Han udgiver nemlig bogen Kongelige Skatte & Kronjuveler lige om lidt. Som bogens titel antyder handler det om juveler og smykker.

Bogen tager udgangspunkt i Kongernes Samling på Rosenborg Slot. Her har forfatteren fået lov til at tage billeder af de kongelige skatte.

“Vildt, blodigt, forførende, erotisk og eksotisk – sådan ønsker Lyngvild at vise disse genstande, men stadig med respekt for objekternes ophøjede karakter og den poesi, der svæver om de fleste af dem,” skriver forlaget om bogen.

Museumsdirektør for Kongernes Samling, Thomas C. Thulstrup, er glad for resultatet.

“Resultatet er enestående. De enkelte fotografier formår med deres iscenesættelse at pirre vores nysgerrighed og slippe vores fantasi løs,” lyder det fra Thomas C. Thulstrup. 

“Verdens mest stolte mand”

Der er ingen tvivl om, at Jim Lyngvild er stolt af sit arbejde.

“Jeg er verdens mest stolte mand i dag,” skriver han i opslaget på Facebook, hvor han deler nyheden om bogen. 

Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for fornemt design, smykker, håndværk, er historieinteresserede og til alle dem, som bare elsker smukke genstande, skriver forlaget om den nye udgivelse, der er på gaden 17. juni.

Læs også

Lenes babybillede spreder sig på nettet - kan du se det helt særlige ved det?