Joachim B. Olsen inviteret i praktik af murersvend: - Du holder kun i et par uger

Ninna Andreasen

382 uger siden

|

23/03/2017
Rune Henriksen er godt træt af politikere, der gør sig til dommere over, hvad der er hårdt fysisk arbejde. Nu har han inviteret Joachim B. Olsen i praktik som murer.

Dagens topnyheder

27-årige Rune Henriksen fra Nordsjælland har arbejdet som murer i otte år. Han kan allerede mærke konsekvenserne af det hårde arbejde på sin krop.

Derudover er murersvenden træt af politikere, som gør sig til dommere over, hvad der er hårdt fysisk arbejde. Især er han træt af Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance, som han nu inviterer til at komme i praktik som murersvend, skriver Avisen.dk.

Han har inviteret politikeren i to uger praktik på byggepladsen.

- Jeg håber, han vil tage imod vores invitation. Det ville være dejligt, hvis han mødte os ude på byggepladserne til en snak. Vi er nok ikke hans vælgergruppe, men lad os tage dialogen direkte i stedet for gennem medierne. Så nu må vi se, om han siger ja, siger Rune Henriksen.

Joachim B. Olsen er en af de politikere, som har pustet godt gang i debatten om pensionsalderen og graden af nedslidning, man oplever på arbejdsmarkedet. I en debat på DR2 fornylig udtalte politikeren, at folk med hårde fysiske job ikke nødvendigvis blev hurtigere nedslidt end akademikere.

Det faldt murersvenden for brystet. Han og kollegerne laver dagligt tunge løft. Flere har skader. Han selv oplever også allerede effekterne på kroppen af årene som murer.

- Jeg har en god ven på 26 år, der tager stærke smertestillende piller for at arbejde. Han er kommet til skade med sit knæ, og ligesom mange andre er han på gigtpiller og anden medicin. Hvis Joachim B. Olsen kom ud på byggepladsen, ville han få ondt i ryggen efter få uger, spår Rune Henriksen.

Murersvenden erkender, at akademikere også kan blive nedslidte. Han påpeger dog, at de ofte har arbejdsredskaber som hæve-sænkeborde, der kan forhindre slid.

Rune Henriksen ærgrer sig over, at debatten er blevet kørt over på længere levetid generelt.

- Det handler om, om man er nedslidt eller ej. Han manipulerer, når han siger noget andet, siger mureren.

Det er endnu ikke lykkedes Avisen.dk at få en kommentar fra Joachim B. Olsen.

Dagens mest sete videoer:

Føreren af bilen vil give lastbilen bagved en lærestreg - men han bliver øjeblikkeligt straffet

Mand stopper skænderi i tog: 'Luk røven og sæt jer ned'

Mor blev træt af sit kridhvide hår - men se nu den drastiske forvandling, når frisøren får frie hænder