Jonas Vingegaard blev på overraskende vis overset: Nu taler han ud

Skrevet af Emil Martesen

22/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu taler Jonas Vingegaard ud.

Dagens topnyheder

I 2022 vandt Jonas Vingegaard for første gang verdens største etapeløb, Tour de France, og blev efterfølgende kåret som Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. I 2023 lykkedes det på ny rytteren fra Glyngøre at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren.

Udover at stå øverst på podiet i Tour de France og desuden vinde en fornem etapesejr i det ikoniske løb, så har Jonas Vingegaard stået øverst på skamlen i flere andre løb i 2023.

Den danske cykelrytter vandt Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han vandt med tre etapesejre samt pointtrøjen Baskerlandet Rundt. Vingegaard kunne ligeledes lade sig hylde som vinder af Gran Camiño , og derudover har Vingegaard vundet en etape i Paris-Nice og blev samlet nummer to i Vuelta a Espana.

Og man skulle ellers tro det var mere end rigeligt til at blive kåret til årets cykelrytter i Danmark.

Men det er ikke tilfældet.

Den danske cykelstjerne blev nemlig forbigået, da Danmarks Cykle Unions skulle kåre årets cykelrytter. I stedet blev det Mads Pedersen, der trak det længste strå.

En beslutning der vækker stor undren hos B.T.s sportskommentator, Lasse Vøge:

"Jeg elsker Mads Pedersen. En fantastisk repræsentant for Danmark og en helvedes væddeløbsrytter. Men det tenderer til en skandale, at Tyren fra Tølløse i går blev kåret til årets cykelrytter af Danmarks Cykle Union", lyder det som det første fra Lasse Vøge, inden han fortsætter:

"Den pris har mistet al sin troværdighed, når Jonas Vingegaard ikke vinder suverænt".

Og nu sætter den danske cykelstjerne selv ord på:

"Det er sådan, det er. Hvis det er licensrytterne, som har stemt, har Mads jo fortjent at vinde. Tillykke til ham. Det fortjener han", siger Jonas Vingegaard til Ekstra Bladet, inden han bliver forholdt om han skulle have gjort noget anderledes:

"Så skulle jeg måske have vundet Vueltaen, men det gjorde jeg jo ikke. Det er bare sådan, det nu engang er, og endnu engang tillykke til Mads", lyder det videre fra Jonas Vingegaard.

Om Jonas Vingegaard næste år sætter alle til vægs i konkurrencen om at blive årets cykelrytter i Danmark vides endnu ikke, men han kan give sig selv et godt udgangspunkt, når han senere i dag tager hul på sin nye sæson.