Journalist blev truet på livet: Ville drukne hende i en gylletank

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den 42-årige journalist Chili Djurhuus blev truet på livet, efter at hun havde dækket en Stram Kurs-demonstration.

Vi skruer tiden tilbage til februar 2020. Her skulle den 42-årige journalist Chili Djurhuus dække en demonstration af Stram Kurs, der fandt sted ved det Islamiske Trossamfund på Dortheavej i København.

Under demonstrationen kom en ligvogn kørende op, hvor der lå en kiste, en barnekiste vel og mærke. Det fik dog ikke demonstranterne til at holde igen, og det skabte stor vrede og debat i medierne.

Læs også

Erfarne medarbejdere på TV2 raser: Forrykt at droppe sexisme-dokumentar

Chili Djurhuus skrev om demonstrationen på hjemmesiden Minby.dk, og ganske kort efter begyndte det at vælte ind med hadefulde beskeder til journalisten. Flere kaldte hende for kælling, luder og andre skældsord, men særligt to beskeder skilte sig ud, da de truede hende på livet.

Ville drukne hende i gylletank

Den ene person skrev, at hun skulle smides i en køleboks, hvorefter der skulle hældes tændvæske ud over hende, mens en anden skrev, at hun skulle druknes i en gylletank.

“Føj for en klam so. Smid hende i en gylletank og lad hende drukne.” lød det fra en af redaktionen ukendt person.

Beskeden havde dog store konsekvenser for journalisten, der valgt at få skjult adresse og som efterfølgende gik og var paranoid, når hun så hætteklædte mænd.

Til Journalisten.dk fortæller hun, at hun i løbet af juleferien med sin kæreste passerede en gylletank, og det fik med det samme minderne til at komme frem igen.

Chili Djurhuus meldte begge indlæg til politiet, og på mandag skal hun i retten, hvor hun mødes med den mand, der ønskede, at hun druknede i en gylletank.

Her håber hun, at der falder en dom til fordel for hende, da det vil være en sejr privat men også for journalistfaget.

“Jeg håber, der falder en dom til fordel for mig og journaliststanden og andre folk, der bliver udsat for dødstrusler på sociale medier. Man kan være uenige med os, men man skal ikke true os på livet. Heller ikke på skrift,” fortæller hun til Journalisten.dk 

Læs også

Røber om Årgang 20: Dette kommer til at præge de første programmer

 

 

Dagens Gossip