Kæmpe dopingsag: Nu er der kommet en afgørelse

Nicolai H

1 uge siden

|

09/07/2024
Indland
Foto: Olinchuk/Shutterstock
Foto: Olinchuk/Shutterstock
Nu er der faldet dom.

Dagens topnyheder

Det er ikke hver dag, at Danmarks retssale er vidne til en sag af denne kaliber.

Den 40-årige Jacob Nordbech Hansen har fået sin dom: Ti år bag tremmer og en konfiskation på ti millioner kroner. H

vad gjorde hans sag så bemærkelsesværdig? Mængden af dopingpræparater, lægemidler og narkotika, der blev opdaget på hans lager i Kolding, sætter en ny rekord i dansk retshistorie.

Det skriver JydskeVestkysten.

Hansen, som nu kan se frem til et årti bag tremmer, drev operationen fra to adresser i Kolding. Politiet fandt alt fra steroider og smertestillende til sovemedicin og potenspiller.

Værdien af samtlige ulovlige produkter er anslået til ca. 12 millioner kroner, baseret på priserne for slutbrugerne.

I retten hævdede Hansen, at han alene drev lageret, men nægtede, at de fire andre medtiltalte havde nogen rolle i sagen. Retten afviste Hansens påstand, og idømte de fire mænd fængselsstraffe.

Bagmanden påstod desuden, at politiet havde overdrevet mængden af de beslaglagte præparater. Ifølge ham var mange af produkterne gået over salgsdatoen, og vægten inkluderede også emballagen. Retten tog højde for disse påstande, men valgte alligevel at inkludere emballagen i optællingen.

Under retssagen forklarede Hansen også, at han fungerede som mellemmand for andre bagmænd, hvis identiteter han ikke ønskede at afsløre. Det ændrede dog ikke på dommens udfald.