Kæmpe kaos hos Coop: Paller med mad smidt ud

Foto: Ty Stange/Ritzau Scanpix

Et nyt system er kommet dårligt fra start på Coop's lager.

Implementering et nyt it-system har skabt store udfordringer for supermarkedsgiganten Coop, som står bag kæder som SuperBrugsen, Fakta og Kvickly.

Balladen med systemet har gjort, at Coop har været nødsaget til at kassere en del varer, heriblandt mad, som var blevet for dårligt, på centrallagret i Hasselager ved Aarhus.

Læs også

Melder ud: Nu sker det

Der er ifølge Coop selv tale om implementeringen af et nyt såkaldt SAP-lagerstyringssystem, som automatisk bestiller nye varer hjem og sender dem ud til butikkerne.

Problemerne betød, at der frem til sommeren er gået koks i, hvilke varer der skulle sendes ud fra lageret i Hasselager, oplyser informationsdirektør Jens Juul Nielsen til Ekstra Bladet:

- Årsagen er, at vi havde varer, som overskred datoen for salg til butikkerne. Der var også nogle varer, der endte med at blive dårlige, mens de stod på vores lager. De varer, som vi har kasseret, er sket efter en vurdering om, hvorvidt det var egnet til konsum og afsætningsmuligheder, siger Jens Juul Nielsen og tilføjer, at Coop generelt set donerer en stor del af sine madvarer til formål som Stop Spild Lokalt og FødevareBanken.

Direktøren oplyser desuden, at Coop nu har fået styr på sit lager igen. Hvor meget mad som der er blevet smidt ud som følge af it-fejlen, er der ikke nogen melding om.

Læs også

79-årig fartbølle stoppet af politiet: Da de hører årsagen, ændrer situationen sig

 

Dagens Gossip