Kan det virkelig passe? TV 2 Vejret deler trist nyt

Emil Martesen

1 uge siden

|

08/07/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kan det virkelig passe?

Dagens topnyheder

Det er efterhånden et godt stykke tid siden, at sommeren officielt gik i gang - men det har vi ikke ligefrem kunnet mærke på vejret.

Indtil videre har julivejret budt på regn, torden og blæst, og faktisk ser det ikke ud til, at den kedelige vejrcocktail bliver hængende over landet lidt endnu.

Mens mange nok har krydset fingre for en pludseligt vejrskifte til sol og 30 grader, så er der ingen grund til at ånde lettet op.

For selvom den danske sommer viser sig kortvarigt fra sin varme side i denne uge, så gør det ustadige vejr hurtigt comeback.

Det skriver TV 2.

Ugen begynder med kølige temperaturer omkring 20 grader, men allerede fra midten af ugen stiger temperaturerne, og onsdag kan der lokalt blive op til 25 grader. Resten af ugen vil temperaturerne ligge mellem 21 og 24 grader, men trods de høje temperaturer, så vil vejret bære præg af ustadigt vejr med regn.

Ugens vejr

Mandagen starter omskifteligt, men afsluttes med roligt sommervejr. Tirsdag fortsætter i samme fredelige spor, dog med en del skyer, som skygger for solen det meste af dagen, og enkelte byger kan også forekomme. Temperaturerne holder sig under 20 grader dagen igennem, samtidig med at det blæser en smule.

Onsdag blæser varm luft op over landet fra syd.

Den luftmasse er både varm og fugtig og kan mod sydøst sende temperaturerne op på mellem 22 og 24 grader med lokale temperaturer op til 26 grader. Det fugtige og varme vejr bliver dog hurtigt erstattet af regn og rusk midt på dagen, da en ny vejrfront passerer landet.

Fronten kan blive kraftig og medføre risiko for både lokale skybrud og torden. De kraftige byger skubber den kortvarige sommervarme på afstand, og temperaturerne falder igen.

Torsdag er der mulighed for noget eller en del sol, men også spredte byger. Temperaturen stiger til mellem 20 og 22 grader mod øst, mens de ligger lidt lavere mod vest.

Men det stopper ikke her.

Fredag blæser der igen lidt lunere luft op over landet, hvilket giver op mod 24 grader mod øst. Varmen varer dog ikke ved, da endnu en frontzone passerer landet fredag aften og lørdag, og det kan medføre store mængder regn.

Før ugen er omme, kan der lokalt falde mellem 30 og 50 millimeter regn. Der kan være store udsving i mængderne af regn lokalt, da nedbøren primært falder i forbindelse med kraftige byger i frontzonerne.