Karen Ellemann har en ukrainsk flygtning boende: "Det kræver ikke meget"

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Folketingspolitikeren har i privat regi tilbudt en ukrainsk kvinde logi til stor glæde for dem begge.

24. februar ændrede verden sig markant. Om natten udgav Rusland en videotale hvor præsident Putin kunne fortælle, at Rusland havde indledt en “specialoperation” hvis formål var at “afnazificere” Ukraine.

Siden da har der været utallige kampe mellem russiske og ukrainske soldater, som har kostet mange menneskeliv. Ligeledes er millioner af ukrainere sendt på flugt fra hjemlandet, som flere steder ligger i ruiner efter måneder med bombninger.

Læs også

Han slog op med sin kæreste: Først to år senere opdagede han, hvad hun havde gjort mod ham

Flere ukrainere er kommet til Danmark, og her har danskerne næsten stået i kø for at åbne sit hjem op og huse folk.

En af dem er Karen Ellemann, datter af afdøde Uffe Ellemann-Jensen og medlem af Folketinget for Venstre. Hun bor i Lyngby-Taarbæk Kommune.

De havde ikke brug for privat hjælp, hvorfor Karen tog kontakt til ’Aid Ukraine Denmark’, en NGO, der hjælper ukrainske flygtninge.

Og her blev hjælpen nødvendig. I slutningen af marts måned mødte Karen Ellemann den 36-årige, Alla Bereket på Klampenborg Station.

Alla Bereket boede dengang midlertidigt i et sommerhus i Ølsted ved Frederiksværk og havde fået en midlertidig opholdstilladelse i Danmark efter at være flygtet fra Ukraine.

”Min udfordring var, at jeg havde medbragt min hund og kat. Derfor havde jeg svært ved at finde et sted at bo, for dyr var ikke tilladt på mange bosteder,” fortæller hun og tilføjer, at hendes sidste forsøg på at få hjælp var at kontakte samme NGO, som Karen Ellemann også havde skrevet til.

”På den måde blev hendes hund og kat vores forbindelse. Jeg har selv hund. Vi bor lige op til en hundeskov, hvor hunde må løbe frit. Lige imellem Dyrehaven og havet, og vores hunde leger sammen, selv om Allas hund tydeligt er påvirket af krig og gemmer sig,” forklarer Karen Ellemann til SN.

Karen fortæller også, at familien trods travlhed nemt kan hjælpe med en bolig, da det ikke kræver meget.

”Vi har travlt lige som alle andre, men det kræver ikke ret meget at give Alla et sted at bo. Ud over bolig vil vi også gerne hjælpe hende i gang med at få et liv, hvor hun kan forsørge sig selv,” siger Karen Ellemann.

Læs også

Rusland advarer: Kan lukke det hele

 

Dagens Gossip