Kendt dansk komikers opslag fjernet fra Instagram: Må ikke sælge 'crack'

Foto: Facebook

Den danske komiker Simon Talbot fortæller på Facebook, at hans reklameopslag for hans nye moonshine 'whisky' på Instagram er blevet slettet, da det strider mod reglerne.

Simon Talbot er netop nu på turné med sit nye oneman-show 'Optur'. I den forbindelse har han valgt at lave sin egen 'whisky', som har fået navnet; Crack Salted Caramel Moonshine.

Komikeren har ikke kunne kalde spiritussen for whisky, da den så skal være på 40 vol% alkohol, samt have lagt på fad i mindst tre år. Han har derfor valgt det lidt mere vovede navn 'Crack', som normalt er betegnelsen for kokain, der er forarbejdet, så det kan ryges.

Læs også

Politiet finder kokain til en værdi af 680 millioner kroner i varehus

På sin Facebook side fortæller Talbot, at han havde lavet "en dejlig julevideo", hvori han reklamerer for sit produkt. Denne video er dog blevet fjernet fra Instagram, da det sociale medie selvfølgelig ikke kan tillade, at man sælger ulovlige stoffer på deres medie. 

I opslaget på Facebook skriver Talbot: "Så nu skal jeg have fat i dem og fortælle det er flydende karamel med 32% alkohol, og ikke RIGTIGE stoffer jeg sælger." 

Facebook og Instagram ejes begge af mediegiganten Meta og har derfor samme retningslinjer. I opslaget på komikerens facebookside har han da også valgt at censurere ordet crack og i stedet blot skrive "****". 

Han forsikrer sine 218.000 følgere om, at hjemmesiden, hvor man kan købe spiritussen, stadig er kørende. Samtidig opfordrer han til at skrive i kommentarsporet, hvor man kan købe hans 'crack'.

"Og mon ikke nogen i kommentarsporet fortæller hvor **** kan købes. Det kan jeg jo ikke styre." skriver han humoristisk. 

Til Ekstrabladet udtaler Talbot: "Jeg har lavet den her whisky som en hyldest til min irske far, og hvis man oversætter hygge til irsk, så får man crack. [...] Hey, jeg har bare lavet en whiskey. Det er ikke fordi, jeg er dealer på min Instagram og komiker ved siden af."

Læs også

Skift din kode: 860.000 danskere ramt