Kendt filminstruktør mistede kæresten på sin 25 års fødselsdag: Så ham falde ud af vinduet

25/10/2023 08:30

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Christian Lykking/Ritzau Scanpix
Foto: Christian Lykking/Ritzau Scanpix
Kærlighed er ikke altid en dans på roser. Et udsagn som filminstruktøren Lotte Svendsen nok vil være enig i.

Mest læste i dag

Lotte Svendsen, instruktør og manuskriptforfatter, har gennemlevet en hjertegribende begivenhed, der har præget hendes liv på en måde, som de færreste kan forestille sig. 

På sin 25-års fødselsdag mistede hun nemlig sin kæreste på tragisk vis. Hendes erindring af den skæbnesvangre dag er stadig levende: "På min 25-års fødselsdag havde min kæreste og jeg lejet et festlokale, og da vi kom hjem til vores andelslejlighed på fjerde sal, havde nogle håndværkere pillet et vindue ud og ikke fået spærret af. Han havde en masse mad og gaver i favnen og snublede over en mursten, og så faldt han bare ud i ingenting og døde."

Selvom at episoden er noget af det hårdeste, som Lotte skulle gå igennem, så har den hjerteknusende oplevelse også været med til at forme hendes liv på flere måder. 

Det skriver ALT for damerne i et dybdegående interview med instruktøren.

Først og fremmest har det givet hende en dyb forståelse af livets skrøbelighed. Episoden mindede hende om, at livet kun er til låns, og hvad du egentlig troede var sikkert, kunne forsvinde på blot et sekund.

Det at hun virkelig har fået øjnene op for denne skrøbelighed har gjort, at hun er mere rummelig og tilgivende over for andre. Dette skyldes, at hun netop forstår, at tab kan være hjerteskærende, og derfor går hun langt for at bevare stærke relationer.
"Jeg tilgiver nemt, fordi jeg ved, hvor sårbart og alvorligt det er at miste," siger hun.

Samtidig har Lotte Svendsens livsprøvelser styrket hende, hvilket har været afgørende i hendes karriere som instruktør og leder. Hun har lært, at hun er i stand til at tage hårde beslutninger og håndtere modgang. 

Måske mest bemærkelsesværdigt er Lotte Svendsens tørst efter forandringer. Hun er ikke bange for det ukendte, og hun har en unik evne til at omfavne uforudsigeligheden i livet.