Klædte sig ud som Obama-parret til udklædningsfest på Herning Gymnasium: Elever følte sig krænket

En udklædningsfest med temaet 'Verdens helte' endte med at tage en drejning, da et par skulle vaske deres ansigter rene. De havde nemlig klædt sig ud som Barack og Michelle Obama.

Til udklædningsfester er der sjældent grænser for, hvad man kan tillade sig at klæde sig ud som. På Herning Gymnasium gik det dog anderledes til, da to venner blev bedt om at vaske sig i hovedet, da de havde klædt sig ud efter det overordnede tema ‘Verdens helte’

Emma Barslund-Gade og hendes ven havde klædt sig ud som det tidligere præsidentpar, Barack og Michelle Obama. Det havde de blandt andet gjort ved at male sig brune i hovedet, men det var for meget, mente flere elever og lærere.

Parret blev derfor henvist til skolens toiletter, hvor de kunne vaske den brune farve af sig.

“Jeg talte med tre-fire lærere, som syntes, at det havde et racistisk udtryk, eller i hvert fald godt kunne forstå, hvis andre ville opfatte det som racistisk. De talte om blackface,” fortæller Emma Barslund-Gade i et interview med Jyllands-Posten.

Læs også

Amalie blev låst inde af italiensk elsker: Hans eks kom ind i huset

Det blev jo ikke gjort for at udstille en hudfarve

Selvom flere på skolen havde følt sig krænket af udklædningen, så endte det faktisk med, at Emma og hendes partner fik kåringen for aftenens bedste udklædning.

Det medførte dog en skriftlig klage til Herning Gymnasiums rektor, da vedkommende mente, at udklædningen havde afsporet en hel dag på skolen.

Da Emma Barslund-Gade vågnede op dagen efter, følte hun sig ked af det, og dagen derpå kunne hun stadig ikke forstå, at folk følte sig krænkede, når hun og partneren blot hyldede deres helte, Barack og Michelle Obama.

“Jeg kan godt se problemet, hvis man tror, at det er gjort for at udstille en anden hudfarve. Men festens tema, verdens helte, taget i betragtning kan jeg ikke forstå det,” fortæller hun til Jyllands-Posten.

Skolen fortæller til avisen, at de kender til episoden, men at de hverken har tvunget eller bedt de to elever fra 3.g om at vaske farven af sig.

Du kan se billederne af Emma og hendes klassekammerat lige her

Læs også

Kendt børnevært viste bryst og var ofte fuld på live tv: “Kom direkte fra hotellets bar”

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip