Kørestolsbruger død på stedet: Kørte ved en fejl ud foran S-tog

01/12/2023 10:55

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Ifølge rapporten, der blev offentliggjort torsdag, skete ulykken, da personen skulle anvende sit rejsekort på Peter Bangs Vej S-togsstation på Frederiksberg.

Mest læste i dag

En ny rapport fra Havarikommissionen kaster lys over en hjerteskærende hændelse, der fandt sted på Peter Bangs Vej S-togsstation den 8. marts i år, hvor en kørestolsbruger mistede livet i en tragisk ulykke. 

En historie, som Ekstra Bladet var de første til at bringe tilbage i marts.

Havarikommissionens undersøgelse afslørede, at ulykken skete som følge af en uheldig hændelse, hvor kørestolsbrugeren ved en fejl ramte kørestolens joystick, hvilket førte til, at vedkommende utilsigtet kørte ud foran et kørende tog.

Ifølge rapporten, der blev offentliggjort torsdag, skete ulykken, da personen skulle anvende sit rejsekort på Peter Bangs Vej S-togsstation på Frederiksberg. 

Ved et uheld blev en taske placeret oven på joystick'en, der styrer kørestolen. Dette resulterede i, at kørestolen begyndte at køre, og selvom brugeren forsøgte at holde fast i rejsekortsstanderen, var det desværre forgæves.

Den tragiske hændelse udspillede sig, da kørestolen kørte ud over kanten, samtidig med at et S-tog passerede stationen, hvilket resulterede i, at personen blev påkørt og mistede livet.

Rapporten indeholder ikke detaljer om personens alder eller køn.

Havarikommissionen konkluderede, at lokomotivføreren ikke havde mulighed for at undgå ulykken, og at årsagen udelukkende var den uheldige placering af tasken, der udløste kørestolens bevægelse.

Trods undersøgelsen konkluderede kommissionen, at yderligere efterforskning ikke ville føre til forebyggende sikkerhedsanbefalinger eller afdække forhold af væsentlig betydning for jernbanesikkerheden.

Rapporten markerer afslutningen på undersøgelsen af denne tragiske hændelse.