Kommer med opfordring til danskerne: Lad dem være

I skolernes ferie har danskerne ofte tid til at gå lange ture på stranden. Det resulterer i travlhed ved Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, da bekymrede borgere ringer ind, når de har set sæler ligge alene på stranden. Foto: Shutterstock.

I skolernes ferie har danskerne ofte tid til at gå lange ture på stranden. Det resulterer i travlhed ved Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, da bekymrede borgere ringer ind, når de har set sæler ligge alene på stranden.

Efterårsferien venter lige om hjørnet for rigtig mange, og i uge 42 stiger antallet af henvendelser om sæler til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 i gennemsnit med 116 procent i forhold til uge 41 og uge 43.

Læs også

På særlig mission: Dansk firma deler gratis slik ud

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Camilla Jensen, der er leder af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, fortæller, at det er tydeligt at mærke på telefonerne, at skolerne har ferie. 

“Folk har tid til at gå en tur på stranden, og her spotter de ofte sæler. Når sælerne ligger helt alene midt på stranden tror mange at de er i nød, eftersom de er der helt alene. Hvis man ser en sæl, er det vigtigste at holde god afstand. Sæler er vilde dyr, der finder det truende, hvis et menneske nærmer sig,” siger Camilla Jensen og tilføjer:

“Når sælerne har brug for at hvile sig, kommer de op og lægger sig på stranden, på havnen eller på nogle sten. Sæler opholder sig ikke i havet hele tiden.”

Antallet af opkald til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 stiger altid markant i ferierne. Specielt sæler som opholder sig alene på stranden, giver anledning til mange opkald, men sælerne er sjældent i nød, bare fordi de er alene. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Hvis du er i tvivl

Der er nogle tegn, som er gode at kigge efter, hvis man ser en sæl ligge alene, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

Det er tydelige sår, skader, eller om den er meget tynd og afkræftet. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at ringe 1812, så vagtcentralen kan vejlede ud fra sælens tilstand. Er man i tvivl, skal man altid ringe 1812, for at få vejledning, understreger Dyrenes Beskyttelse. 

Læs også

Advarer hundeejere lige nu: Hold øje på gåturen

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip