Kommune tvinger 12-årig Andreas væk fra sin elskede plejefamilie

Drengen på dette billede er ikke Andreas. Foto: Shutterstock

En tvist mellem en plejefamilie og Guldborgsund Kommune har betydet, at en 12-årig dreng skal tvinges væk og anbringes på en institution i stedet.

Det kan virke helt absurd, at en 12-årig dreng kan risikere at blive fjernet fra den plejefamilie, hvor han allerhelst vil bo. Men sådan er situationen for Andreas fra Sakskøbing.

Han vil allerhelst bo hos sin plejefamilie i Sakskøbing, men kommunen vil på grund af en tvist hive Andreas væk fra familien, og i stedet anbringe ham på en institution i Næstved.

”Det gør mig bange. Jeg har ikke lyst til at bo deroppe, jeg vil bare gerne bo her,” fortæller Andreas til TV2 Øst. Andreas føler sig godt tilpas i Sakskøbing, hvor han bor hos en familie, som han elsker.

”Jeg elsker dem. De hjælper mig, når jeg er bange, og de passer på mig. Jeg vil bare gerne bos hos Jacob og Maria,” fortæller han i interviewet.

Tvist med kommunen får betydning for Andreas

I september fremsendte kommunen en ny ansættelseskontrakt til plejefamilien, hvor de ville gå flere tusinde kroner ned i løn. Det havde familien faktisk ikke noget problem med, og de ville meget gerne fortsætte samarbejdet med Andreas.

Plejefamilien ønskede blot en faglig grund for lønnedgangen, og det har de ikke formået at få. Derfor er samarbejde mellem kommunen og plejefamilien brudt sammen, og derfor vil Guldborgsund Kommune nu tvinge Andreas fra sin plejefamilie og anbringe ham på en institution i Næstved i stedet.

Kommunen ville have Andreas anbragt allerede dagen efter det ophørte samarbejde, men det har været vanskeligt. Plejefamilien er blevet bedt om at køre Andreas derop, men han har hverken ønsket at sætte sig ud i bilen, eller at blive på institutionen, når familien skulle køre retur.

I stedet kom sagsbehandlerede fra kommunen ud til plejefamilien i Sakskøbing, hvor de endda havde politiet med. Det hjalp dog lige lidt, for Andreas havde gemt sig på værelset, og han kom ikke ud før sagsbehandlerne og politiet atter havde forladt huset.

Plejemoren Maria har fortalt, at Andreas har være rædselsslagen lige siden fredag, og han har ikke lyst til at være alene eller forlade huset. Ifølge TV2 Øst har de ikke haft mulighed for at få en kommentar fra Guldborgsund Kommune.

Læs også

Far til fire opgav madlavning: Så stoppede hans børn med at være kræsne

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip