Kongehuset med stor nyhed

18/04/2023 11:55

Mathias Nielsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kongehuset afslører nu flere detaljer omkring dette års medalje til Royal Run.

Mest læste i dag

I 2018 fyldte kronprins Frederik 50 år. En stor dag, som naturligvis blev fejret massivt.

I anledning af den runde dag valgte man at indlede Royal Run. Et motionsløb i flere danske byer, hvor interesserede kan deltage.

Kronprinsfamilien deltager desuden selv i løbet, hvilket er et stort trækplaster for mange. I 2017 fortalte kronprins Frederik følgende om sine tanker bag løbet:

"Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder,” lød det blandt andet. 

Royal Run blev en kæmpe succes, og har siden da været afholdt hvert år foruden 2020, hvor covid-19 satte en stopper for begivenheden.

Igen i år vil man kunne løbe Royal Run, hvilket sker den 29. maj i byerne Aabenraa, Herning, København/Frederiksberg, Nyborg og Nykøbing Falster.

Der er altså mulighed for at deltage over stort set hele landet.

Der er lidt over en måned til, og nu kan sløret løftes for dette års medalje.

I et opslag på Facebook afslører kongehuset således, at dette års medalje er lavet med bæredygtighed i højsædet. 

- En bæredygtig medalje. Årets Royal Run-medalje er lavet af genanvendte akrylplader, og medaljebåndet er produceret af PET-materiale, der er fremstillet af brugte vand- og sodavandsflasker, der er smeltet om og lavet til tekstilfibre.