Kort efter triumf: Nu raser landsholdsstjernerne

25/03/2023 14:22

Jesper Bengtson

Indland
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Efter triumfen i EM-kvalifikationen er flere landsholdsstjerner røget helt op i det røde felt.

Mest læste i dag

Først en udskældt græsbane i Parken og nu en kunstgræsbane i Astana. Sådan lyder vilkårene for det danske landshold i deres to første EM-kvalifikationskampe.

Især det nye underlag har fået stor kritisk, og nu har flere danske landsholdsstjerner ytret deres utilfredshed med det nye underlag, de skal spille på i Kazakhstan.

Blandt andet har Martin Braithwaite, den tidligere Barcelona-spiller, der nu har sin daglige gang i Espanyol, kritiseret det nye underlag meget:

“Det er forfærdeligt. Det burde ikke være lovligt at spille på kunstgræs. Det er hårdt for kroppen, og at skifte mellem græs og kunstgræs er ikke særligt godt. Men det er, hvad vi skal gøre, og nu handler det bare om at gå ud og vinde.”, udtaler han til TV 2 Sport.

Og han er ikke den eneste. Landsholdskammeraten Philip Billing er bestemt også misfornøjet med det nye underlag, og han fortæller, at han heller ikke er stor fan af kunstgræs.

Men kunstgræs er noget, som flere store hold herhjemme har som hjemmebane-underlag. Blandt andet har det nuværende førerhold i superligaen, FC Nordsjælland, kunstgræs på deres hjemmebane.

Men uanset underlaget så er Danmark store favoritter, når de går på banen søndag klokken 15 mod Kasakhstan, der i skrivende stund er nummer 115 på FIFA-ranglisten. Det er altså hele 97 pladser bag Danmark, der ligger nummer 18.