Krav til regeringen: Udbetal de sidste to ugers feriepenge

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Et flertal vil have de resterende feriepenge udbetalt, og derfor kræver de, at der snart bliver indkaldt til forhandlinger.

Mens coronavirussen uden tvivl har været det mest omtalte emne i 2020, så finder vi højst sandsynligt de indefrosne feriepenge på en flot andenplads.

I løbet af sommeren blev folketingets partier enige i, at der skulle udbetales tre uger af de indefrosne feriepenge til danskerne, så der atter kunne komme gang i forbruget i Danmark.

Læs også

Tragisk ulykke: 29-årig mand død

Kræver feriepenge udbetalt

De fleste partier ville dog gerne have alle pengene udbetalt, men det var regeringen ikke med på i første omgang. Efterhånden blev der dog skabt et flertal, og det førte til, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard ville indkalde partier til forhandlinger i løbet af efteråret.

Denne indkaldelse har endnu ikke fundet sted, og det er utilfredsstillende mener partiformand for det konservative, Søren Pape Poulsen.

“Regeringen sagde, vi skulle forhandle om det i efteråret. Det er ret meget efterår lige nu – og der er ikke sket noget. Derfor har vi smidt det på bordet i de her forhandlinger,” lyder det fra Pape Poulsen til B.T, mens også Venstre synes, at det går for langsomt.

“Det har taget alt for lang tid for regeringen. Den ved godt, der er et flertal for at få feriepengene udbetalt, så hvad venter den på. Vi kan ikke se noget argument for ikke at gøre det,” siger venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen til B.T.

I slutningen af sidste uge meddelte beskæftigelsesministeren, at han endnu ikke vidste, hvornår han ville indkaldte partierne til forhandlinger, men at det nok skulle ske i løbet af efteråret.

Læs også

Lige nu: Indkalder til corona-pressemøde i dag

 

 

Dagens Gossip