Kronprinsen overrasker: Dukker op på DR

Kronprinsen i højt humør på Færøerne. Han udforsker det moderne Færøerne, styrker kongehuset bånd til øerne — og han har vejret med sig. Det er ikke hvert år, at solen skinner på Færøerne i fem hele dage i træk! Foto: DR / Morten Krüger.

I en ny miniserie på DR1 rejser Kronprinsen til Færøerne – og senere til Grønland, for at møde befolkningen, kulturen og naturen.

Det er få dage siden, at dronning Margrethe gik ombord på Kongeskibet Dannebrog, hvilket var indledningen til en sejlsæson, der fører Dronningen til Genforeningsfejring i Sønderjylland, på togt til Færøerne og Grønland og på sommertogt til kommunerne Thisted, Esbjerg og Fanø.

Læs også

Nu er det bekræftet: Løvens Hule vender tilbage

De kongeliges rejser til Færøerne og Grønland har gennem generationer været en central del af kongehuset, og det er også disse rejser, der er omdrejningspunktet i en ny miniserie på DR.

Det skriver kanalen i en pressemeddelelse.

Tager til Færøerne 

I det første program er DR taget med kronprinsen til Færøerne, hvor han møder et bredt udsnit af det færøske folk. Gennem oplevelser og samtaler med blandt andre kunstnere, erhvervsdrivende, miljøforkæmpere og en Michelin-kok, tager kronprinsen temperaturen på rigsfællesskabet og udforsker det moderne Færøerne.

Seerne er med, når kronprinsen dykker i Færøernes enorme, undersøiske tangskove, samler plastik op fra dybe kløfter med miljøforkæmpere, når han - sammen med Michelin-kokken Paul Andrias Ziska - fanger friske søpindsvin til dagens gourmetmenu, bliver introduceret for glaskunst af kunstneren Trondur Patursson og tager til privat hjemmekoncert med en af Færøernes berømte, kvindelige kunstner Greta Svabo Bech.

Mens kronprins Frederik udforsker øerne og den storslåede natur på Færøerne, fortæller dronning Margrethe fra det blå værelse på Fredensborg Slot om kongehusets historiske bånd til Færøerne. De kongelige besøg på Færøerne tog for alvor til under Christian X tidligt i 1900-tallet. Han var stærkt optaget af at holde sammen på riget, og den tradition har både Frederik lX, Dronningen og nu kronprins Frederik ført videre, lyder det i pressemeddelelsen. 

’Kongehuset på Færøerne’ har premiere den 24. maj på DRTV og på DR1 klokken 20.00, og er en del af en miniserie med to dokumentarer om kongehusets indsats for at styrke båndene til Færøerne og Grønland. Optagelserne på Færøerne er lavet før corona-pandemien, og optagelserne i Grønland er udskudt til 2022.

Læs også

Puk Elgård scorer nyt job

 

 

 

Dagens Gossip