Kunne ulykken have været undgået? Her advarede Jonas Vingegaard, men fik aldrig svar

Skrevet af Emil Martesen

7 uger siden

|

05/04/2024
Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Kunne ulykke have været undgået?

Dagens topnyheder

Det er altid nemt at være bagklog, men den tragiske fortælling fra torsdag eftermiddag i Baskerlandet Rundt kunne meget vel have endt anderledes.

Det er nemlig ingens næse gået forbi, at Jonas Vingegaard torsdag var involveret i et voldsomt styrt under løbet, som kostede ham et brækket kraveben og flere ribben. Men hvad hvis dette styrt kunne have været undgået?

Sikkerhedsfirmaet Safe Cycling havde nemlig tilbage i januar mødtes med den danske cykelstjerne og hans team, der ikke lagde skjul på deres bekymring over de særligt farlige nedkørsler i løbet.

Men trods forsøg på at kontakte løbets arrangører med denne bekymring, forblev deres henvendelser ubesvarede:

"Vi har siddet med informationen i fire måneder omkring en bekymring for løbet, så at se løbet i dag (torsdag, red.) og hans styrt på en nedkørsel er meget frustrerende", siger Markus Lærum, administrerende direktør og stifter af Safe Cycling, et firma der tilbyder sikkerhedsløsninger til ryttere, arrangører og tilskuere, til TV 2.

Men det stopper ikke her.

Tragedien blev ikke kun Jonas Vingegaards. Flere prominente cykelstjerner røg en tur i asfalten, herunder Jay Vine fra UAE-teamet og Jonas Vingegaards tidligere holdkammerat, Primoz Roglic, også måtte udtage.

Den ydmyge Glyngøre-dreng befinder sig i øjeblikket på hospitalet med et brækket kraveben og flere ribben.

Jonas Vingegaard var storfavorit til at vinde det samlede klassement, ligesom han forinden styrtet også var storfavorit til at vinde Tour de France, som ville blive det tredje i streg.

Styrtet sætter dog stort spørgsmålstegn til, om Jonas Vingegaard når at komme sig, og hvis han gør, hvilken tilstand vil det så være i.

Her fra redaktionen ånder vi lettet op over, at Jonas Vingegaard er stabil og ved bevidsthed, og vi krydser fingre for, at han hurtigt kommer sig.