Lad være med at tjekke saldoen på dine indefrosne feriepenge

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Danskerne flokkes i øjeblikket på borger.dk, hvor de vil tjekke, hvor mange penge de kan få udbetalt, hvis politikerne vælger at udbetale de indefrosne feriepenge. Beskeden fra ATP lyder dog, at man skal lade være.

I løbet af de seneste par dage har flere hundrede tusinde danskere været et smut inde på borger.dk, hvor de har taget et kig på, hvor mange penge de står til at få udbetalt, hvis politikerne vælger, at de indefrosne feriepenge skal udbetales.

Den store interesse for at se det, har ført til, at der er en massiv kø på hjemmesiden, og det er en af flere grunde til, at folk lige nu opfordres til ikke at gå ind og kigge.

Læs også

Minister om indefrosne feriepenge: I morgen

Ved ikke hvornår eller hvor meget

En anden årsag er, at du endnu ikke kan få oplyst, hvor meget du præcist får udbetalt, eller hvornår det kommer til at ske. Det fortæller Anne Kristine Axelsson, der er koncerndirektør i ATP.

“Du kan endnu ikke få oplyst, hvor meget du får udbetalt, eller hvornår det sker. Det skyldes, at du stadig optjener feriemidler frem til 31. august 2020, som din arbejdsgiver indberetter og indbetaler. Derfor kender hverken vi eller arbejdsgiverne beløbet endnu. Vi opfordrer til, at man ikke ringer forgæves ind til os med spørgsmål til udbetalingen”, fortæller direktøren ifølge Ritzau.

Lige nu benyttes der et køsystem på borger.dk, som vi blandt andet kender det fra den tid på året, hvor danskerne skal ind og tjekke deres årsopgørelse.

Anne Kristine Axelsson fortæller, at hvis det vedtages, at feriemidlerne skal udbetales, så vil de fortsat benytte sig af køsystemet, så de kan håndtere det store pres, der vil komme på hjemmesiden.

Læs også

Politiet leder efter løber: Sparkede bevidst baby svane i hovedet

 

 

Dagens Gossip