Ledige på dagpenge kan miste op til 7.000 kroner

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Er du på dagpenge eller er der en sandsynlighed for, at du ender med det i løbet af de næste par år? Så skal du være opmærksom på, at en manglende regulering af dagpengene betyder, at du kan gå glip af helt op mod 7.000 kroner.

I løbet af de næste par år, kan ledige på dagpenge miste helt op til 7.000 kroner over et år. Allerede fra næste år vil ledige på dagpenge komme til at lide et tab. Det fortæller Fagbladet 3F.

Selvom dagpengesatsen stiger med 217 kroner om måneden, hvilket får den op til 19.083 kroner om måneden før Skat, så vil de ledige alligevel tabe flere penge.

Læs også

Snart kan du bruge MobilePay til dette

Det vil de hvert fald i den forstand, at dagpengene ikke følger med udviklingen af lønnen, og de mister derfor mere værdi. Fagbladet 3F har regnet sig frem til, at hvis man næste år går ledig i alle årets 12 måneder, så vil man gå glip af 1.700 kroner i dagpenge, fordi dagpengene ikke følger udviklingen af lønnen.

Går glip af 7.000 kroner

Mens 1.700 kroner over et helt år ikke lyder af meget, så kan det blive meget i løbet af de næste par år.

Fagbladet 3F har nemlig regnet frem til, at hvis man ikke begynder at regulære dagpengene, så de følger med udviklingen af lønnen, så kan det komme til at koste mange penge på ganske få år.

Allerede i 2023 vil en ledig på dagpenge gå glip af intet mindre end 7.000 kroner, hvis vedkommende går ledig i alle 12 måneder. Det er hvis der ikke kommer en regulering af dagpengene.

“Det dur ikke, at dagpengene bliver mindre og mindre værd. For os i 3F og 3FA er det afgørende at få genoprettet dagpengesatsen,” fortæller forretningsfører i 3F’s a-kasse Eva Obdrup ifølge a4nu.

Dagpengene har mistet deres værdi hvert år siden 1990, hvor man indførte den såkaldte satspulje.

Læs også

Henning samler flasker for at klare sig selv: Nu vil Skat have pengene

 

 

Dagens Gossip