Lige nu: DMI udsender varsel

Foto: Shutterstock

DMI udsender varsel til flere steder i landet.

Julen står for døren, og man skal ikke mange dage tilbage før danskerne tog hul på december. 

Og natten til i dag ændrede vejret karakter for en række dele af landet. 

Det milde efterårsvejr lakkede mod enden, og blev erstattet af det vinterlige indslag sne. Noget der ser ud til at fortsætte en rum tid endnu, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Det har onsdag morgen fået DMI til at udsende en varsel om kraftigt snefald i Nordjylland, Østjylland, den østlige del af Fyn, Langeland, Vestlolland og den vestlige og nordlige del af Sjælland. 

Faktisk vågner nordjyderne allerede onsdag morgen op til et vinterlandskab. Der er flere meldinger om sne mellem 10 og 15 centimeter sne. 

Så kniber det med julestemningen her først i december, så gør vejrguderne i hvert fald sit til at hjælpe dig på vej. 

Du skal blot kigge mod Nordjylland eller væbne dig med tålmodighed. Snevejret trækker i skrivende stund nemlig mod syd, og de første snebyger rammer nu Nordsjælland. 

Humlen bag snevejret er, at vinden tirsdag drejede til nord, og skabte et lavtrykstrug med dyb kold luft, som natten til i dag ramte Danmark fra nord. 

Det skaber en instabil luft, hvorfor der vil dannes en del byger, som lokalt kan være kraftige.

Den kolde luft fra nord sætter altså gang i snebygerne, og det ser ud til at fortsætte en rum tid endnu, da der i den nærmeste fremtid ikke er udsigt til mildning i vejret. 

Så har du endnu ikke fået skiftet til vinterdæk på bilen, tændt for varmen eller fundet hue og handskerne frem - så er det med at få det gjort.

Læs også

Heidi Klums datter Leni Klum smider tøjet: Overlader næsten intet til fantasien

 

 

 

Dagens Gossip