Lige nu: I denne del af Danmark kan alle blive vaccineret mod coronavirus

Foto: Shutterstock.

Dispensation fra Sundhedsstyrelsen baner vej for at fremskynde vaccination af hele øsamfundet.

Dispensation fra Sundhedsstyrelsen baner vej for at fremskynde vaccination af hele øsamfundet på Læsø. Det betyder, at alle borgere på øen nu kan alle blive vaccineret mod coronavirus.

Læs også

Så ulækkert er dit genbrugte mundbind

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Der er tale om en restgruppe på cirka 700 personer, der får tilbudt vaccination i de kommende uger.

“Det giver god mening”

Beboerne på Læsø har udsigt til at blive hurtigere vaccineret mod coronavirus. Sundhedsstyrelsen har givet grønt lys til, at der kan dispenseres til øsamfund fra den ellers fastlagte fremgangsmåde.

Det vil spare både transport og logistik. Alternativet er, at vaccinationsindsatsen sker i små klumper med mere tidsforbrug og træk på personaleressourcer, lyder det i pressemeddelelsen. 

Omkring 350 borgere i alderen 50-64 år er inviteret med henblik på vaccination i denne uge, og den endelige beslutning om at fremrykke vaccinationsindsatsen til også at omfatte de ca. 350 Læsø-borgere fra 16-49 år blev mandag truffet i Region Nordjyllands Forretningsudvalg.

“Det giver rigtig god mening, at vi kan tilbyde vaccination til den del af Læsøs befolkning, som endnu ikke er vaccineret. Dels sparer vi kostbar tid på transport af personale og udstyr frem og tilbage. Samtidig drejer det sig om så lille en mængde vacciner, at det ikke kommer til at påvirke vaccinationsudrulningen i resten af regionen. Derudover giver det rigtig god mening at få hele øens befolkning vaccineret, inden det store rykind af turister til sommer,” siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Tilhører målgruppe 10

Fremrykning gælder alle borgere fra 16-64 år, der tilhører vaccinationskalenderens målgruppe 10

På Læsø drejer det sig om knap 700 borgere, som nu får tilbudt vaccinen. 

De planlagte vaccinationsdage er torsdag 6. maj og tirsdag 11. maj. Vaccinationerne udføres af Regionsklinikken på Læsø i samarbejde med sygeplejersker fra Læsø Kommune. For de borgere, som ikke kan benytte tilbuddet de to dage, forventes der at blive en opsamlingsrunde.

"Jeg er taknemmelig for, at vi får lov til at vaccinere resten af vores befolkning på Læsø, så vi kan opnå den berømte flokimmunitet,” siger borgmester i Læsø Kommune, Karsten Nielsen (DF).

Læs også

Aflyser på stribe: Denne festival gennemfører