Lortebakterier konstateret på vandværk: Kog vandet, hvis du bor her

Foto: Shutterstock.

Da der er fundet E. Coli bakterier i en prøve i vandet, anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at vandet indtil videre koges før anvendelse.

Nye prøver viser, at vandet fortsat skal koges. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Halsnæs Kommune.

Læs også

18-årig mand forsøgte med sig med ‘smart’ Bilka-trick: Gik slet ikke som forventet

Da der er fundet E. Coli bakterier i en prøve i vandet fra Kregme Vandværk, anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at vandet indtil videre koges før anvendelse.

“Der er nu kommet svar på de nye vandprøver fra Kregme Vandværk, og de viser desværre, at der fortsat er E. Coli bakterier at finde i vandet. Derfor er de berørte forbrugere nu blevet koblet på en anden vandforsyning, så de modtager vand fra Kappelhøj, men vandet skal fortsat koges før brug. Der gælder dermed de samme anbefalinger angående kogning af vandet som tidligere,” skriver Halsnæs Kommune.

Foto: Shutterstock.

Der skal i den kommende tid tages prøver ved både vandværket, vandboringerne og hos forbrugerne, og forhåbningen er, at vandet kan bruges på almindelig vis inden for et par dage. Parallelt med at der tages prøver, arbejder Kregme Vandværk på at finde kilden til forureningen, så de igen kan levere rent vand til forbrugerne. Inden anbefalingerne om kogning kan ophæves, skal vandværket have skyllet ledningsnettet igennem, og de prøver, der bliver taget hos forbrugerne må ikke vise forhøjet indhold af E. Coli.

Besked på sms

Så snart anbefalingerne om kogning ophæves, vil Kregme Vandværk sende en sms ud til forbrugerne samt opdatere deres hjemmeside, og Halsnæs Kommune vil informere om det på kommunens hjemmeside og Facebook-side.

For at dræbe bakterierne i vandet, skal det koge et minut. Hvis du benytter en elkedel, er det derfor nødvendigt at give vandet to opkog med 3-5 minutters mellemrum, oplyser Halsnæs Kommune.

Læs også

Mai Manniche om vaccine-spørgsmål: Forstår ikke folks nysgerrighed

 

 

 

Dagens Gossip