Lyssværd og laserpistoler! Ny Star Wars skal optages i Danmark

Foto: AP

Et afsnit af en ny 'Star Wars'-serie skal optages i Nordjylland.

- For lang tid siden, i en fjern, fjern galakse….

Denne sætning har indledt samtlige Star Wars-film, siden vi første gang stiftede bekendskab med det eventyrlige science fiction-univers i 1977.

For fremtiden vil et af de drabelige rum-eventyr dog udspille sig i en ikke nær så fjern galakse, da Star Wars: Shrouded Destiny skal optages i Råbjerg Mile i Nordjylland. Det skriver Nordjyske.

Dansk skuespiller i vild forvandling: Er ikke til at kende

Star Wars: Shrouded Destiny er en fan-produktion og er derfor ikke en del af det officielle Star Wars-univers, der i dag er en del af The Walt Disney Company, der ejer rettighederne til den kolossale 'stjernekrigs'-franchise og dermed også alle fremtidige Star Wars-produktioner. Det er dog håbet, at episoden kan sælges til Disney, 

På produktionsholdet bag det dansk-produceret Star Wars-afsnit finder man blandt andet filmproducer Jasmin Christensen, som selv er født og opvokset i Gærum lidt uden for Frederikshavn. Hun har, i forbindelse med de kommende optagelser, ansøg om 75.000 kroner til projektet fra kultur- og fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Det er de sidste 20 procent af filmen, som skal optages i Råbjerg Mile - Danmarks største vandreklit - mens resten af filmen skal indspilles andre steder i kommunen.

Fire drenge afvist af alarmcentralen efter smertefuld ulykke: ‘Få fat i en voksen’, lød svaret

På rollelisten finder man blandt andre Lars Mikkelsen, der dermed kan gå sin lillebror, Mads Mikkelsen i bedende. Sidstnævnte medvirkede nemlig i 2016 i Star Wars-filmen Rogue One, der er den første film i Star Wars Anthology-serien.

Udover Lars Mikkelsen er det meningen, at også elever fra FilmMaskinen fra Frederikshavn skal deltage i projektet.

Ung mand forsøgte at køre motorcykelbetjent ned: Måtte springe i sikkerhed

Hos politikerne i Frederikshavn Kommune er man glade for, at der skal optages en Star Wars-­episode i Råbjerg Mile, men man savner lidt flere informationer om projektet. Derfor har man heller ikke bevilliget de 75.000 kroner.

- Vi vil godt lige have lidt flere oplysninger fra producerne, for der står ikke så mange konkrete ting i ansøgningen. Når vi får oplysningerne, genoptager vi sagen, siger Ole Rørbæk Jensen (S).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip