Malker danskernes pengepung: Kan koste dig over 200.000

Skrevet af Mathias Nielsen

22/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lille, men vigtig detalje kan koste dig store beløb.

Dagens topnyheder

Mange danskere bliver mødt med store gebyrstigninger fra den dag, de går på pension, og det kan ende med at koste dig rigtig dyrt. Regningen kan i værste fald løbe op i mere end 200.000 kroner.

Det siger FPension, der rådgiver om pensionsforhold til Finans. Flere pensionsselskaber tilbyder nemlig en stor rabat på investeringsgebyret til danskere, som har pension gennem arbejdsgiveren.

Men den dag, man så går på pension, er man jo ikke længere en del af arbejdsmarkedet og skal dermed betale det gebyr, man som ansat var fritaget for.

“Det er desværre kutyme, at man glemmer virksomhedens ansatte, den dag de går på pension. Konsekvensen er kraftigt stigende omkostninger, som for mange nemt kan løbe op i 100.000 til 200.000 kroner, de første 10 år efter at man er gået på pension,” siger Søren Andersen, aktuar og indehaver af FPension til Finans.

Søren Andersen mener, at pensionsselskaberne har et særligt ansvar over for de kunder, der ofte ikke selv bestemmer, hvor de sparer penge op henne.

Ofte ses det, at pensionsselskaberne giver store rabatter til virksomheder med mange ansatte. Når de ansatte så ikke længere er på arbejdsmarkedet, stiger gebyret med 0,3 til 0,4 procentpoint.

Og selvom det er små procenter, så bliver det til sidst til meget. En beregning, som FPension har lavet, viser, at en ansat med en opsparing på fire millioner kroner, skal betale 100.014 kroner ekstra de første 10 år på pension, når rabatten på 0,3 procentpoint bortfalder.