Mange danskere har travlt: Fristen er 31. maj

Foto: Shutterstock.

Fristen for at bestille pengene udløber den 31. maj 2021.

Siden det i marts 2021 blev muligt at bestille de resterende ugers feriepenge, har interessen har været stor.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også

3 millioner danskere risikerer ekstraregning

Over to millioner lønmodtagere har siden marts været inde på borger.dk og bestilt feriepenge til i alt godt 34 milliarder kroner til udbetaling før skat. 

De 34 milliarder  kommer oven i de cirka 52 milliarder, der blev udbetalt i efteråret, da det var muligt at søge om de første tre ugers indefrosne feriepenge. Det betyder, at danske lønmodtagere samlet set har bestilt feriepenge for cirka 86 milliarder kroner. Håbet er, at de skal være med til at få gang i samfundsøkonomien efter en svær tid.

"Det glæder mig, at så mange danskere vælger at få udbetalt deres resterende feriepenge, og antallet kan stige yderligere med et par uger tilbage at løbe på. Mit håb er, at mange af pengene vil blive brugt på forbrug, der kan hjælpe danske virksomheder i en svær tid og sætte yderligere skub i økonomien – ikke mindst i brancher, som har været nedlukket og hårdt ramt i lang tid men nu er genåbnet som fx restauranter og spillesteder," lyder det fra beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard. 

Du kan stadig nå det

Hvis du har lyst til at få bestilt de resterende ugers feriepenge, så kan det godt lade sig gøre. Der vil nemlig fortsat være mulighed for at bestille sine resterende indefrosne feriepenge indtil den 31. maj 2021, oplyser Beskæftigelsesministeriet. 

Hvis du vil bestille dine feriepenge, så skal du forbi Borger.dk. 

Bestiller du dem ikke, bliver de stående i fonden 'Lønmodtagernes Feriemidler'. De bliver til en opsparing, som du kan få udbetalt, når du når folkepensionsalderen, eller hvis du inden da af andre grunde trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet, og du i den forbindelse beder om feriepengene.

Læs også

Inger Grene er død