Mange danskere har undret sig: Nu afslører Jonas Vingegaards rival, Tadej Pogacar, magisk trylledrik

Skrevet af Emil Martesen

21 uger siden

|

27/12/2023
Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Nu løfter Tadej Pogacar sløret for en magisk trylledrik, der i den grad holder ham kørende.

Dagens topnyheder

Hvis man skal holde kroppen i gang på en etape, der strækker sig over 200 kilometer, stiller det høje krav til dit indtag. Derfor er det meget vigtigt for professionelle cykelryttere, at de både spiser og drikker undervejs.

Desuden er det også vigtigt, at deres kost er blevet nøje tilrettelagt forud for etapen. Hvordan de konkret at tilrettelægge deres kost, er dog meget forskelligt fra rytter til rytter.

Blandt andet valgte Tadej Pogacar under Lombardiet Rundt sidste år at benytte sig af en særlig 'trylledrik'. Og det er næppe en drik, som de fleste har lyst til at drikke. Den bestod nemlig af agurk, salt og eddike.

Den slovenske stjerne troede, at han ville gå i krampe og miste sejren i Lombardiet Rundt. Sådan gik det dog ikke, og det var i høj grad forårsaget af hans trylledrik: 

"Jeg gik en smule i panik. Jeg troede, at jeg ville gå lidt ned, men hvis jeg havde fået krampe, ville det være umuligt at vinde", siger Pogacar ifølge Cycling International.

Det viste sig, at han fik sin magiske drik på det helt rette tidspunkt. Og det var nok til, at han kunne holde gang i benene, indtil han krydsede målstregen som vinder: 

"Det hjælper mig rigtig meget. Elektrolytterne og saltet virker, og jeg var lidt syg, så jeg havde en løbende næse. Så mister man mere væske, og man får kramper på grund af dehydrering", siger Pogacar.

Pogacar måtte igen acceptere, at han ikke kunne hamle op med danske Jonas Vingegaard under dette års Tour de France.

Selvom det ikke endte med en triumf i det franske etapeløb, er han alligevel godt tilfreds med sin præstation i 2023-sæsonen. Derfor har han givet den karakteren 9 ud af 10.