Mattias Skjelmose åbner op: Sådan er Jonas Vingegaard bag facaden

Skrevet af Emil Martesen

20 uger siden

|

29/12/2023
Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Mattias Skjelmose åbner op om Jonas Vingegaard bag facaden.

Dagens topnyheder

I 2022 vandt Jonas Vingegaard for første gang verdens største etapeløb, Tour de France, og blev efterfølgende kåret som Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. I 2023 lykkedes det på ny rytteren fra Glyngøre at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren.

Udover at stå øverst på podiet i Tour de France og desuden vinde en fornem etapesejr i det ikoniske løb, så har Jonas Vingegaard stået øverst på skamlen i flere andre løb i 2023.

Den danske cykelrytter vandt Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han vandt med tre etapesejre samt pointtrøjen Baskerlandet Rundt. Vingegaard kunne ligeledes lade sig hylde som vinder af Gran Camiño , og derudover har Vingegaard vundet en etape i Paris-Nice og blev samlet nummer to i Vuelta a Espana.

Og om 2024 bliver endnu et succesrrigt år for den ydmyge Glyngøre-dreng må vi vente at se.

Men når det kommer til livet udenfor cykelsadlen, så skiller den danske stjerne sig en anelse ud med sin reserverede natur.

Den dobbelte Tour de France-vinder er kendt for at holde sig for sig selv, en kontrast til det billede mange har af cykelryttere som uadskillelige venner:

"Jeg tror ikke, at mange mennesker og danske ryttere er tætte med ham", siger Mattias Skjelmose i et interview med det hollandske cykelmedie In De Leiderstrui.

Og selvom de to ryttere indimellem udveksler ord ved løb, er deres relation ikke præget af de tætte bånd, som ofte ses mellem kolleger i feltet:

"Vi går heller ikke ud og spiser sammen", tilføjer Mattias Skjelmose.

Til trods for hans reserverede fremtoning, lægger Lidl-Trek-rytteren ikke skjul på, at Jonas Vingegaard er en meget rar person. Her løfter han også sløret for, at han er meget anderledes end det billede, man får i medierne. Han er åben og sjov.