Medicin tilbagekaldes: Solgt i apoteker over hele landet

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Medicinen, der er solgt i apoteker over hele landet, tilbagekaldes med øjeblikkelig virkning.

Er du en af dem, der indimellem lægger vejen forbi apoteket? I så fald bør du læse med her. 

For hvis du er i behandling med antiboitikamedicinen dicillin fra virksomheden Sandoz, så skal du en tur forbi apoteket og få det byttet. 

Sådan lyder meldingen fra Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse

Det berørte produkt er følgende: 

  • Dicillin Sandoz 500 mg kapsler 

I pressemeddelelsen lægger de heller ikke skjul på, at det er vigtigt, at man ikke afbryder sin behandling, men at man får ombyttet til et andet antibiotika-præparat. Apotekerne er informeret om, at de skal udlevere alternativ medicin. 

Det sker i kølvandet på, at lægemiddelstyrelsen er blevet opmærksom på, at et mindre antal patienter, der er blevet behandlet med antibiotika-lægemidlet Dicillin 500 mg fra firmaet Sandoz, er blevet smittet med multiresistente CPO-bakterier, og at bakterien muligvis stammer fra lægemidlet. 

Der er inden for fire måneder fundet 9 bekræftede tilfælde hos patienter, som ikke har nogen relation til hinanden. Patienterne har fået konstateret bakterien i løbet af månederne fra oktober 2022 til januar 2023, og mistanken retter sig på nuværende tidspunkt imod et enkelt parti Dicillin, der er fremstillet i september 2022. 

Mens det bliver undersøgt, om der er tale om et enkelt parti eller en større forekomst, har virksomheden Sandoz, der markedsfører lægemidlet, tilbagekaldt alle Dicillin-pakker og sat dem i karantæne.

Hvad skal du gøre som patient?

Apotekerne er informeret om sagen og er klar til at ombytte medicinen. Der findes andre gode alternativer, og det kommer ikke til at koste ekstra for den enkelte patient. Man behøver ikke at gå til lægen for at få en ny recept. 

Vi opdaterer løbende vores hjemmeside, efterhånden som der kommer mere viden om sagen. Desuden får landets apoteker, sygehuse, læger, kommuner og andre relevante parter direkte information. 

Læs også

Populær DR-vært død

 

 

Dagens Gossip