Medie: Mette Frederiksen vil fjerne alle restriktioner

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Stor melding på vej fra Statsministeriet.

Skal man tro Jyllands Posten, så vil statsminister Mette Frederiksen indkalde til et pressemøde i Statsministeriet onsdag klokken 18.

På dette pressemøde vil hun ifølge avisens oplysninger afblæse alle nuværende coronarestriktioner.

Læs også

Metaldetektor gør uhyre sjældent fund: Solgt for stor formue

Baggrunden for meldingen skal være de anbefalinger, der kommer fra Epidemikommissionen, og her vil anbefalingen angiveligt være, at covid-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom, som det er tilfældet lige nu.

Den nye anbefaling om, hvorvidt covid-19 er en samfundskritisk sygdom eller ej, vil ifølge Jyllands-Posten gælde fra 5. februar, men allerede fra 31. januar bliver alle restriktioner ifølge mediet ophævet.

Allerede i sidste uge lød det fra Sundhedsministeriet, at regeringen onsdag vil komme med nyt om, hvorvidt covid-19 fortsat skal betragtes som samfundskritisk.

Det sker, efter at Epidemikommissionen blev bedt om at komme med anbefalinger om det, og hvorvidt der fortsat skal være restriktioner i samfundet.

Mandag var der også nye toner fra Sundhedsstyrelsen, som ændrede anbefalingerne om isolation, så man ikke længere skal være isoleret som nærkontakt, og man bør fremover også kun være isoleret i fire dage efter en positiv coronatest ved milde eller ingen symptomer på covid-19.

Et ophør som samfundskritisk sygdom vil blandt andet betyde, at der ikke længere vil være krav om coronapas fpr at spise på restaurant,køre tog, etc.

Det vil også betyde, at nattelivet igen kan åbne som normalt.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om isolation og lignende vil dog stadig være gældende, men alt andet vil blive udfaset.

Læs også

Lene Beier hårdt ramt af sygdom

 

 

Dagens Gossip