Melder ud: Kræver undersøgelse af FE-sagen

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Radikale Venstre forlanger nu en kommissionsundersøgelse af den såkaldte FE-sag.

I går udkom en bog, som kan ende med at få store konsekvenser for den nuværende regering.

Lars Findsen, som har været chef for både Politiets- og Forsvarets Efterretningstjeneste (han er for øjeblikket hjemsendt som chef for FE), udgav nemlig bogen “Spionchefen: Erindringer fra celle 18”.

Læs også

Motorvej spærret: Blev dækket af glidecreme og hundredevis af lyserøde dildoer

I denne bog fortæller Lars Findsen omkring det tumultariske forløb, der i december 2021 førte til anholdelsen af ham i Københavns Lufthavn.

Her blev han sigtet for at have røbet statshemmeligheder. Siden da har den såkaldte FE-sag været omgærdet af stor mystik, for hvad er egentlig op og ned i denne sag.

Har Lars Findsen røbet statshemmeligheder, eller er sagen politisk forbundet? Det forlanger regeringens nuværende støtteparti, Radikale Venstre, at få svar på.

Partiet kræver således en kommissionsundersøgelse af FE-sagen, når retssagen mod Lars Findsen er afgjort. Det fortæller politisk leder Sofie Carsten Nielsen til Ritzau

-  Når den her sag er afgjort, skal forløbet afdækkes. Det vil vi i Radikale insistere på. Omfanget og indholdet af en kommissionsundersøgelse afhænger af rettens dom, så der er klarhed over, hvad der skal afdækkes og i hvilket omfang, siger Sofie Carsten Nielsen.

Dermed tilslutter hun sig de blå partier, der alle sammen i går gav udtryk for, at de ønsker en kommissionsundersøgelse.

Der er dog den forskel, at flere af disse partier i modsætning til Radikale Venstre gerne ser en undersøgelse nu og her.

Læs også

Kæmpe mareridt: Her falder hjulet af flyet kort efter afgang

 

Dagens Gossip