Melder ud: Risiko for torden og skybrud

Foto: Shutterstock

Det kan blive en rigtig våd søndag flere steder.

I løbet af natten til søndag har flere kraftige byger bevæget sig mod Danmark, hvorfor der søndag er risiko for skybrud flere steder. Bygerne er eftersigende ganske intense.

I første omgang er det primært i det nordlige Jylland, hvor der allerede har været byger med en intensitet tæt på skybrud, og der er fortsat kraftig aktivitet med risiko for skybrud frem til først på eftermiddagen søndag, skriver TV 2 Vejret.

Læs også

Kong Charles' bodyguards vækker opsigt: Er de ægte?

Øst for Storebælt er der byger, som hovedsageligt er koncentreret på Sjælland. Her bliver bygerne kraftigere, og der opstår også risiko for skybrud med torden frem til sidst på eftermiddagen.

Både Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Bornholm er i risikozonen. I Hjørring Kommune er der faldet 14,7 millimeter regn på bare 30 minutter, hvilket er tæt på grænsen til skybrud.

Kravet for skybrud er 15 millimeter på 30 minutter. På Møn har man allerede overskredet grænsen med 15,4 millimeter på en halv time mellem klokken 6.40 og 7.10 søndag morgen.

Bygerne er dermed meget intense, og det er meget muligt, at der også uden for en officiel målestation har været reelt skybrud. Der er desuden risiko for torden og hagl.

Til morgen er lavtrykket over Jylland, og ud på eftermiddagen er det over de sydøstlige egne. Derfor flytter risikoen for skybrud sig fra det nordlige Jylland til området øst for Storebælt i eftermiddag.

Læs også

Derfor har en skolelærer indsamlet næsten 3 millioner kroner til en morder

 

 

Dagens Gossip