Melder ud: Vi vil bruge flertallet til advokatundersøgelse

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Venstre kan ikke se sig tilfredse med en næse.

Tidligere i dag kom det frem, at et flertal i Folketinget havde besluttet at tildele Mette Frederiksen (S) og Mogens Jensen (S) en næse for Minksagen.

Dermed er der ikke nogle vidtgående konsekvenser for deres ageren. Endnu. Det vil nemlig ikke være tilfældet, hvis der kommer et blåt flertal efter det kommende folketingsvalg.

Læs også

Fly oversolgt: Rejsende tilbudt 70.000 kroner for at opgive deres sæder

Venstre vil nemlig bruge et sådan flertal til at få foretaget den uvildige advokatundersøgelse, som hverken regeringen eller dens støttepartier ønskede at få foretaget. Det siger Sophie Løhde (V) efter statsministeren tirsdag har fået sin kritik i form af en næse.

- Vi ved nu, at de røde partier synes, at retsstaten skal gælde konsekvent, når det handler om politiske modstandere. Men lige så snart det handler om deres røde venner og statsminister Mette Frederiksen, så kan man slippe for en juridisk afklaring og ansvaret, skriver Sophie Løhde i en skriftlig kommentar til TV 2.

Som sagt så er en næse et udtryk for, når et flertal i Folketinget udtrykker kritik af en minister. Den har ikke nogen praktisk virkning andet end selve kritikken.

Sophie Løhde skriver yderligere, at kravet om en advokatundersøgelse direkte vil være en del af Venstre valgkamp. Får blå blok magten, så vil Venstre altså stille sig i spidsen for at der kan dannes et flertal for at få foretaget advokatundersøgelsen.

Det kan derfor godt være, at en rigsretssag i sidste ende ikke direkte er umuliggjort endnu, selvom den indtil videre er lagt hen.

Læs også

Idiotiske unge sparker til ko: Sekundet efter får de som fortjent

 

Dagens Gossip