Mette Frederiksen advarer: Smitten kan stige igen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Statsministeren advarer nu Folketingets medlemmer.

Lige nu er det store sundhedsmæssige fokus på abekopper, som spreder sig flere steder. Det har blandt andet fået Storbritannien og Belgien til at kræve selvisolation for smittede i 21 dage - altså 3 uger.

I Danmark er der endnu ikke registreret noget tilfælde af abekopper. Der er der til gengæld af covid-19.

Læs også

Ny virus spreder sig: Flere lande genindfører selvisolation, og ét er begyndt at vaccinere

Selvom der ikke længere er restriktioner i Danmark, så er der stadig fokus på virussen fra politisk hold. I sin tale før afslutningsdebatten i Folketinget mandag peger statsminister Mette Frederiksen (S) på, at smitten stadig er et problem andre steder på kloden.

‘Netop nu kæmper flere lande rundt om i verden med at holde smitten under kontrol. Også herhjemme skal vi forberede os på, at smitten kan stige igen til efteråret,’ siger hun ifølge TV 2 og tilføjer:

‘Af samme årsag vil regeringen inden sommer præsentere en strategi for den fortsatte coronahåndtering. Den vil vi drøfte med Folketingets partier.’

Statsministeren siger desuden, at Danmark er blandt de lande, der har klaret sig bedst igennem pandemien, målt på overdødelighed. Siden covid-19 for alvor gik i udbrud i foråret 2020, så har der i Danmark været to fuldkomne nedlukninger.

Verden var næsten gået i stå, for man kunne hverken flyve, komme ud at spise eller gå ind i en butik. Sådan var det over det meste af verden.

Nu har der i flere måneder været åbnet helt op i Danmark, men restriktioner er nok ikke utænkeligt at kunne vende tilbage til efteråret.

Læs også

Stor supermarkedskæde indfører rabat til kunder, der arbejder i disse erhverv

 

Dagens Gossip