Mette Frederiksen afslører på pressemødet: Ny variant spreder sig hurtigt

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen kom med flere store coronameldinger på dagens pressemøde.

Klokken 10.00 gik Mette Frederiksen foran talerstolen i Spejlsalen i Statsministeriet. På agendaen var en status over coronasituationen i Danmark, og samtidig også et blik på regeringens coronastrategi.

Kort inde i pressemødet fortalte Mette Frederiksen, at smitten har været stigende i Danmark i løbet af de seneste uger, og at der i Danmark er kommet en ny variant, BA5, som er endnu mere smitsom en den forrige omikronvariant, der spredte sig med lynets hast.

Læs også

5-årig dreng dræbt i skudulykke

Statsministeren kunne dog også fortælle, at antallet af syge og indlagte fortsat er på et stabilt niveau, men det er regeringens ønske, at man sætter ind, så man kan undgå en nedlukning senere på året.

Derfor vil de særligt sårbare allerede fra starten af den kommende uge blive tilbudt revaccination med det såkaldte boosterstik, og det vil derfor for mange være det 4. stik. Fra den 1. oktober bliver alle danskere på over 50 år blive tilbudt en revaccination.

Derudover fortalte Mette Frederiksen også, at hun ikke forventer, at det 4. vaccinestik vil blive det sidste.

"Vi skal gøre alt hvad vi kan for at holde smitten ud af plejehjemmene," fortsætter Mette Frederiksen, og det vil blandt andet betyde, at medarbejdere på plejehjem vil skulle lade sig teste flere gange i løbet af ugen.

Læs også

Putin med uhyggelig trussel: Vil tage atomvåben i brug inden året er omme

 

 

Dagens Gossip