Mette Frederiksen deler sine tanker

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Danmark statsminister Mette Frederiksen har valgt at dele sine tanker om coronavirussen på hendes Facebook-profil

Det er snart fire måneder siden, at Danmark fik sit første tilfælde af coronavirus. En mand blev testet positiv for den berygtede virus, og kort efter fulgte flere trop.

Virussen spredte sig som en steppebrand i Danmark, og på et tidspunkt var Danmark et af de lande, hvor virussen spredte sig hurtigst.

Regeringen med Mette Frederiksen i spids valgte dog at lukke størstedelen af landet ned, og selvom den beslutning stadig debatteres, så gik det den rette vej for Danmark.

Læs også

27-årig var uforsigtig til fest: Endte med alvorlig ulykke

Nu er Danmark blandt de lande, der står absolut bedst i kampen mod coronavirus, men det har ikke været gratis. Hverken økonomisk eller psykisk, hvor virussen har taget rigtig hårdt på dele af befolkningen.

I den anledning har Mette Frederiksen valgt at dele sine tanker på sin Facebook-profil, omkring de seneste par måneder.

Hvor udspringer problemerne?

“Den her sommer har budt på nogle hjerteskærende historier om mangel på værdighed for nogle af vores ældste. Jeg vil gerne dele mine tanker med jer. Jeg oplever mange steder en ældrepleje, der er god. Hvor der er hjerterum, faglighed, gode relationer og godt humør. Jeg kender også eksempler på det modsatte. Distance, mangel på respekt og trøstesløshed.” lyder det fra Mette Frederiksen, der fortsætter:

“Hvor udspringer problemerne? Tror det er fra flere steder, og at det skyldes noget forskelligt. Helt banalt mangler der ressourcer. Hænder og hoveder. Tid og overskud. Vi er gået i gang med at prioritere velfærden igen, men det kommer til at tage tid. Og der mangler gode relationer. Lad os være ærlige. For mange gamle sidder for meget alene uden tid sammen med dem, de har kær. Og lad os også være ærlige om det. Et stærkere ansvar i familierne ville nok klæde de fleste af os.” 

“Og så er der det med tonen og ordentligheden. Jeg tror, vi har brug for mere ledelse, mindre bureaukrati og tid til, at den ældre kan leve et liv med valgfrihed, værdighed, omsorg og respekt. Og medarbejderne? Langt, langt de fleste er fantastiske, og vi bør være dem dybt taknemmelige. Enkelte det modsatte. Og det må og skal være et ledelsesansvar at sikre, at vi har de rette til at passe på vores ældre. Respekt går mange veje. Og måske starter og slutter det hele et enkelt sted: hvordan vil du gene selv havde det som gammel? Hvis ikke du og jeg synes, vi leverer det niveau i dag, så ved vi begge, hvad opgaven er!” lyder det slutteligt fra Mette Frederiksen.

Er du enig i statsministerens tanker?

Læs også

15.000 danskere modtager vigtigt brev i e-boks

 

 

Dagens Gossip