Mette Frederiksen havde symptomer på corona men afviste test

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Da Mette Frederiksen lukkede hele landet ned den 11. marts 2020, var det med symptomer på corona.

En ny bog afslører, at statsministeren havde symptomer på corona efter at have været i nærkontakt med en smittet, men hun afviste at lade sig blive testet.

Det er TV2 der sent i går aftes skriver om de nye beretninger, der er kommet frem i bogen ‘Det første år’ som er skrevet af forfatter Anne Sofie Kragh.

Læs også

Nu stiger priserne på disse varer

Hun fulgte nemlig statsminister Mette Fredeiksen meget tæt, særligt under de meget intense dage i marts 2020, hvor hele landet blev lukket ned.

I bogen som TV2 har læst, bliver der fortalt om en situation, hvor statsministeren kort forinden hun lukkede landet ned, var blevet syg med feber og havde vejrtrækningsbesvær.

I løbet af dagen fik statsministeren det værre. Det var klassiske tegn på coronavirus, og statsministeren havde faktisk været i nærkontakt med skatteminister Morten Bødskov, der selv havde været i selskab med den tidligere fodboldspiller Thomas Kahlenberg, der var smittet med covid-19.

Var blevet overtalt men aflyste

ifølge TV2s beretninger fra bogen, så var Mette Frederiksen blevet overtalt af hendes rådgiver Martin Justesen til at lade sig teste for covid-19.

Men i det øjeblik Martin Justesen forlod lokalet, bad statsministeren sin sekretær om at få aflyst testen omgående.

Ifølge bogen skulle årsagen være, at Mette Frederiksen ikke ønskede at hoppe ind foran sygeplejersker og sosu-assistenter i testkøen, da der på daværende tidspunkt var mangel på coronatest.

Statsministeren stod dermed på det meget famøse pressemøde den 11. marts, hvor hun lukkede hele landet ned, mens hun selv kunne have haft covid-19.

Heldigvis var det dog ikke sådan, for da statsministeren lod sig teste dagen efter, var den heldigvis negativ.

Læs også

Kevin så en ung pige bag gardinerne og tog en hurtig beslutning - det kan have reddet hendes liv

 

 

Dagens Gossip