Mette Frederiksen kommer med opfordring

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen kommer med en opfordring til danskerne, dagen inden de nye tiltag træder i kraft.

I går indkaldte sundhedsministeriet til et større pressemøde, hvor de fortalte, at der torsdag ville blive indført nye tiltag i hovedstadsområdet.

Læs også

Janni Pedersen i sorg: “Jeg har elsket hver en dag”

Særligt nattelivet bliver hårdt påvirket, da alt skal lukke senest klokken 22.00. Derudover skal gæster også benytte sig af mundbind når de besøger barer og restauranter.

Samtidig er de københavnske fodboldklubber blevet pålagt kun at have 500 tilskuere på stadionet, indtil tiltagene ophører igen.

De unge skal holde igen med fester

I øjeblikket er det særligt de unge mennesker, der bliver smittet med covid-19. Derfor appellerer Mette Frederiksen også særligt til disse i sin seneste tal, hun netop har afholdt i forbindelse med et møde ved Grønt Erhvervsforum.

“I det næste stykke tid bør I skrue ned for festerne. Alle skal overholde retningslinjerne, og vi skal alle sammen tænke over, at vi ikke ses med for mange mennesker for tæt på,” lyder Mette Frederiksens opfordring til de unge danskere.

I første omgang vil de 17 kommuner være underlagt de nye tiltag i 14 dage. Derefter vil der blive evalueret på, om tiltagene skal fortsætte, om de skal høre op eller om der skal stærkere tiltag til.

Læs også

Tragisk ulykke: En person i kritisk tilstand

 

 

 

Dagens Gossip