Mette Frederiksen med besked til danskerne

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen har her til morgen grebet til tasterne, hvor hun fortæller, at det er lykkedes at skaffe en stor rabat til Danmark.

I løbet af de sidste fire døgn har der været EU-topmøde i Bruxelles, hvor Mette Frederiksen har siddet og forhandlet på blandt andet Danmarks vegne.

Resultatet af de lange forhandlinger er, at Danmark fra næste år kommer til at betale flere penge til EU-budgettet, og det skyldes primært, at Storbritannien har forladt EU.

Læs også

Dette budskab gemmer Mette Frederiksens ring på

Stor rabat

Til gengæld så kan Mette Frederiksen fortælle i en besked til danskerne, at Danmark har fået en væsentlig rabat. En rabat der var tre gange større end tidligere.

“Træt - og glad. EU’s 27 stats- og regeringschefer er netop blevet enige efter lange forhandlinger her i Bruxelles. Jeg er stolt over, hvad vi har opnået af resultater:” skriver Mette Frederiksen, og fortsætter:

“En væsentligt større rabat til Danmark. Den var før på 1 milliard kr. om året - nu bliver den knap 3 milliarder kr. Vi er et af de lande der netto bidrager til EU og derfor er en rabat rimelig,” lyder det.

Danmarks statsminister fortæller også, at der i aftalen er en ambitiøs genopretningsplan for den europæiske økonomi ovenpå corona-krisen, og at der kommer mere fokus på klima. Således øremærkes hele 30 % af EU-budgettet til klimaet.

Til sidst takker hun sine europæiske kolleger, der alle forsøgte at overtale hende til at holde bryllupsrejser i et af deres lande.

“Tak til mine europæiske kolleger for hårde forhandlinger. Bølgerne er gået højt - men stemningen har været god. Og mange af dem har i pauserne forsøgt at overbevise mig om, at Bos og min rigtige bryllupsrejse skulle gå til netop deres land. Flere har sågar sendt blomster for at overbevise mig,” skriver Mette Frederiksen, der nu vil rejse hjem til Danmark igen.

Læs også

15.000 danskere modtager vigtigt brev i e-boks

 

 

 

Dagens Gossip