Mette Frederiksen med klar udmelding: “Det må ikke ske igen”

Pressemødet i Statsministeriet den 11. marts 2020 kaldes historisk, da det var her den delvise nedlukning af Danmark blev varslet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Statsminister Mette Frederiksen sendte Danmark i coronanedlukning den 11. marts 2020, og i dag reflekterer hun over det seneste år og fremtiden.

I dag er det et år siden, statsminister Mette Frederiksen sendte Danmark i coronanedlukning.

Læs også

Lige nu: Festen er aflyst

Den 11. marts 2020 stod hun på et pressemøde i Statsministeriet og sagde blandt andet:

“Det, jeg vil sige her i aften, vil få store konsekvenser for alle danskere. Der vil komme svære situationer for mange borgere. Der bliver brug for, at vi hjælper hinanden,” lød det fra Mette Frederiksen på det historiske pressemøde.

Pressemødet i Statsministeriet den 11. marts 2020 kaldes historisk, da det var her den delvise nedlukning af Danmark blev varslet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Store dele af Danmark blev lukket ned, og i sit seneste opslag på Facebook reflekterer hun over dagen og det år, der er gået siden.

“Når jeg tænker tilbage på det nu, flyder dagene og ugerne sammen. Smitten steg voldsomt, der var hele tiden brug for nye initiativer, og vi holdt et hav af pressemøder. Men 11. marts blev særligt. Mange kan huske, hvor de var dén dag,” skriver hun.

“I gang med at åbne”

Nu begynder genåbningen af Danmark så småt, og fra på mandag kan efterskoleelever i hele landet blandt andet vende tilbage. Men ifølge Mette Frederiksen må det ikke gå for stærkt. 

“Nu er vi i gang med at åbne. Indtil videre på en måde, hvor vi stadig holder smitten nede og foreløbig har undgået det, vi nu ser i andre lande i Europa. Lande som desværre på ny er tvunget til nye nedlukninger. Derfor også en appel om, at vi fortsætter med at gå gradvist frem. Vi er kommet så langt nu. Vi er så tæt på målet. Det må vi ikke sætte over styr,” skriver hun.

Danmark var ikke klar

Danmark var ikke klar, lyder det også fra statsministeren i opslaget. Først manglede vi tests. Så manglede vi værnemidler. Og nu er det vacciner, ifølge Mette Frederiksen. 

“Nu mangler vi vacciner. Danmark var ikke forberedt på en epidemi. Det må ikke ske igen. Det er ikke mindst derfor, vi nu arbejder hårdt for at sikre en øget produktion af vacciner. Så vi bliver mindre sårbare i fremtiden.”

Du kan se hele opslaget fra Mette Frederiksen herunder:

 

Læs også

Voldsomt vejr og sneglatte veje i dag

 

 

 

 

 

Dagens Gossip