Mette Frederiksen med positiv melding

Selvom der er mange tilbagefald i Danmark i øjeblikket, så kom statsminister Mette Frederiksen med en positiv melding.

Selvom vi i øjeblikket oplever en stor stigning i antallet af smittede herhjemme - faktisk så stor, at man i Norge er begyndt at opfordre til karantæne, hvis man har besøgt Danmark - så skal vi ikke frygte, at landet pludselig bliver lukket ned.

Den positive melding kommer mandag eftermiddag, hvor Mette Frederiksen lod sig interview til GO’ Aften LIVE.

Læs også

DMI: Udsender kategori 2-varsel: Farligt vejr fortsætter

Hun fortæller, at regeringen vil rigtig langt for, at Danmark igen bliver ramt af en generel nedlukning.

“Vi vil gøre rigtig meget og gå langt for at undgå en generel nedlukning af Danmark – det er ganske enkelt for dyrt for dansk økonomi og dermed for danske arbejdspladser. Det er i øvrigt heller ikke nødvendigt,” lyder det fra statsministeren til GO’ Aften LIVE.

"Vi havde gang i den store hammer"

For nogle vil det måske virke underligt, at man ikke har planer om at lukke ned nu, hvor smitten begynder at stige i et omfang, der var med til at få lukket landet ned for flere måneder siden.

Dengang lukkede man dog landet ned, for at få kontrol over situationen, og det er altså ikke nødvendigt nu.

“Der (i marts, red.) skulle vi have gang i den store hammer, så vi fik kontrol over situationen. Vi har hele tiden vidst, at coronaen ville komme tilbage, men nu er det den lokale hammer, som skal bruges,” fortæller statsministeren i interviewet.

Herunder kan du se dele af pressemødet, hvor Mette Frederiksen lukkede Danmark ned

 

Tidligere har Mette Frederiksen udtalt, at den kommende tid ikke bliver afgjort af regeringen, men af danskerne selv. Det er nemlig kun danskerne, der kan stoppe spredningen af coronavirussen, ved at overholde krav og retningslinjer.

Det samme mener Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut, og han fortalte på et pressemøde i går, at det står og falder med befolkningen.

Læs også

Nyt krav: Her skal du også bære mundbind

 

 

Dagens Gossip