Mette Frederiksen med stor dansk nyhed

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Statsministeren kommer med en udmelding, der vil glæde mange mennesker.

Coronavirussen har haft stor betydning for vores måde at leve på i løbet af det seneste år. Fremadrettet vil covid-19-pandemien også fortsat have sat sine spor, men nogle af disse kan heldigvis være positive.

Således kom Mette Frederiksen i går aftes med en stor dansk nyhed, hvor hun beretter om, at Danmark fremadrettet og måske allerede fra næste år selv skal have mulighed for at producere det.

Læs også

Solgt i Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen, Coop365 og Fakta: Nu trækkes produktet tilbage

Regeringen vil derfor forsøge at finde flertal for, at der i Danmark skal laves en vaccinefabrik, der kan producere vacciner mod blandt andet covid-19, men også mod andre sygdomme i fremtiden.

“Som alle kan se, læse, mærke og høre, så mangler vi vacciner. Derfor har vi brug for at få sat produktionen op. Derfor går vi efter at kunne producere vacciner mod covid-19 i Danmark i løbet af 2022.” lyder det fra statsministeren til TV2.

Allerede næste år vil Danmark altså kunne producere sine egne vacciner, hvis det står til Mette Frederiksen.

Det er dog ikke kun covid-sygdomme, som vaccineproduktionen i fremtiden vil kunne hjælpe med.

Mette Frederiksen fortæller blandt andet, at der også i fremtiden vil kunne produceres vacciner, der vil kunne hjælpe på cancer-området.

Før det dog kan blive en realitet med egen vaccineproduktionen, er regeringen nødt til at have et flertal. Inden det kommer så vidt, vil regeringen først gå i dialog med et marked for at drøfte mulighederne for at etablere en vaccinefabrik i Danmark.

Læs også

Bubber fik to store chok

 

 

 

Dagens Gossip