Mette Frederiksen melder ud: Rigtig gode nyheder

Foto: Shutterstock

I et Facebook-opslag melder Mette Frederiksen om rigtig gode nyheder.

Det er ingens næse gået forbi, at Danmark er i en usikker tid med inflation og generelle prisstigninger.

Stigningerne er ikke set højere i 40 år, men fredag udkom statsministeren dog med en god nyhed. 

I et Facebook-opslag fortæller hun:  

“Rigtig gode nyheder her til morgen. Trods svære tider. Vinterhjælp er på vej. Elafgiften sænkes til et minimum, det bliver muligt at udskyde de høje energiregninger, og der afsættes ca. 700 mio. kr. til børnefamilier, hvor hjælpen er kærkommen. Og i går blev loft over huslejestigninger vedtaget af Folketinget.”

For at lægge en dæmper på elafgiften sænkes den til et minimum. Det betyder helt nøjagtigt, at elafgiften sænkes til EU’s minimumssats på 0,8 øre per kilowatt-time med start fra 2023 og gældende seks måneder frem.  

Samtidig kan man nu udskyde de høje energiregninger i form af en afdragsordning. Ordningen betyder, at danskerne kan få indefrosset den overstigende del af deres el- og gasregning sammenlignet med det fjerde kvartal i 2021. Planen er, at det indefrosne beløb skal afdrages over en 4-årig lang periode.  

Derudover afsættes der omkring 700 mio. kr. til børnefamilier, der har brug for behovet. 

Statsministeren er dog klar over at det ikke løser alle problemer i samfundet, men hun håber, at det kan skabe mere tryghed lige nu: 

Det løser ikke alt. Men det skaber mere tryghed her og nu. Tak til et bredt flertal af Folketingets partier, der er med til at tage ansvar. Sammen kommer vi igennem usikre tider.

Desuden afslutter hun Facebook-opslaget med en stor tak til de andre partier i Folketinget. 

Læs også

Mette Frederiksen advarer danskerne i ny tale

 

 

 

Dagens Gossip