Mette Frederiksen retter skarp kritik af dansk virksomhed: "Det kan jeg simpelthen ikke forstå, at de gør"

Foto: Shutterstock

Statsministeren forstår ikke ECCO's strategi, fortæller hun til avisen Berlingske.

Stort set alle danske virksomheder har trukket sig fra det russiske marked som en direkte konsekvens og reaktion på krigen i Ukraine. Det er dog ikke alle, som har gjort dette.

Skogiganten ECCO er nemlig stadig at finde i Rusland. Det har fået flere danske butikker til at boykotte ECCO, da man finder det uetisk at de fortsætter sine aktiviteter i Rusland.

Læs også

Far ville give datter 41.000 kroner: Så endte han i retten

Ifølge Berlingske, så har ECCO ikke bare fortsat sine aktiviteter i Rusland, de har ligefrem ekspanderet på det russiske marked. Det vækker harme mange steder - også hos statsminister Mette Frederiksen (S).

»Det kan jeg simpelthen ikke forstå, at de gør,« siger Mette Frederiksen til Berlingske.

Sko og tøj er ikke underlagt de vestlige sanktioner, men af etiske årsager har en lang række internationale skogiganter som Adidas, Nike, Reebok og Puma valgt at lukke butikkerne i Rusland ned.

ECCO har altså gjort det stik modsatte. Selvom Putin netop har mobiliseret hundredtusindvis af russere og gentaget truslen om at bruge atomvåben. At man stadig fortsætter, det forarger Mette Frederiksen:

»Man bør søge andre markeder.« 

I Rusland har ECCO i den seneste tid købt store lysreklamer i russiske indkøbscentre, ligesom de i sidste weekend til Moskva Maraton delte rabatkuponer ud til deltagerne.

For fire dage siden åbnede ECCO en helt ny pop-up butik i et af de mest fancy shoppingcentre i Moskva.

Læs også

Dennis Knudsen på shoppetur med de nye tvillinger: Deler søde billeder

 

Dagens Gossip