Mette Frederiksen skal ikke for en rigsretssag

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Folketinget har i dag stemt om, hvorvidt statsminister Mette Frederiksen skal for en rigsretssag.

Rigtig mange danskere borgerer ønskede, at statsminister Mette Frederiksen skulle for en rigsret efter hendes store ‘svipser’ med aflivningen af hele minkerhvervet i Danmark.

Læs også

Guldkorn fra De unge mødre: Her er de 10 bedste citater

Borgerforslaget der blev stillet den 8. januar fik intet mindre end 62.861 støttere, og dermed skulle folketinget behnalde det.

Det skete i dag, og desværre for de danskere borgerer der gav sin signatur, kommer dette ikke til at ske.

TV Midtvest skriver i dag, at folketinget netop har behandlet det med en afstemning, og her endte det med, at der blev stemt imod en rigsretssag til statsministeren.

Det var førtidspensionisten Bente Dahl Pedersen fra Skive, der stod bag forslaget, og selvom hun ikke fik opbakning for hele folketinget, så kan hun glæde sig over, at flere partier bakkede hende op.

Venstre, De Konservative, Danske Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance samt løsgængeren Inger Støjberg stemte nemlig for en rigsretssag mod statsministeren.

Socialdemokratiet var særligt overraskede over, at Venstre valgte at støtte op om rigsretssagen mod Danmarks statsminister.

“Jeg er målløs over, at Venstre stemmer for beslutningsforslaget. Så Venstre vil stemme for, fordi det ikke er bindende? Men hvis det bliver vedtaget, så er det jo ret bindende,” lød det fra retsordfører Jeppe Bruus fra Socialdemokraterne.

Du kan se Borgerforslaget lige her

Hvorvidt Mette Frederiksen i fremtiden kan ende med en rigsretssag, er stadig ukendt. Det er dog helt sikkert, at det ikke kommer til at ske på baggrund af det Borgerforslag, der er blevet stillet.

Læs også

Solgt i Kvickly og Fakta: Nu bliver dette pålæg trukket tilbage