Mette Frederiksen skal testes for corona - Smitte i familien

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Statsministeren har været nødsaget til at udsætte præsentationen af den nye ministersammensætning, da hun skal testes for covid-19. Hun vil nemlig ikke møde op ved dronningen, hvis der er risiko for smittespredning.

Det var planen, at Mette Frederiksen i dag klokken 11.00 skulle præsentere den nye sammensætning af regeringen, efter at fødevareminister Mogens Jensen i går valgte at trække sig som minister.

Læs også

Udenrigsministeriet præsenterer fantastisk nyt til rejseglade danskere

Kort før klokken slog 11.00 udsendte Statsministeriet en pressemeddelelse, hvor de fortalte, at ministeroverdragelsen ville blive udsat.

Årsagen skal findes i, at der er fundet corona-smitte i Mette Frederiksens familie, og af et forsigtighedsprincip vil statsministeren altså ikke møde med dronningen, da der kan være en risiko for at smitte majestæten.

Skal testes for covid-19

Mette Frederiksen har ikke været i såkaldt nær kontakt med familiemedlemmet, men statsministeren vælgere alligevel at blive testet, og derfor vil hun skulle foretage sine pligter virtuelt.

“Statsministeren vil dog ud fra et forsigtighedshensyn i dag blive testet, sådan at statsministeren ved en negativ test kan genoptage sine fysiske forpligtelser hurtigst muligt,” lyder det fra statsministeret.

Det der kommer til at ske, er, at Mette Frederiksen vil lave en telefonisk præsentation til Hendes Majestæt Dronningen.

“På den baggrund forventes det for nuværende og foreløbigt, at statsministeren telefonisk præsenterer ændringer i regeringen for Hendes Majestæt Dronningen kl. 14.30. Derefter kan de tiltrædende ministre modtages af Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg. Ved et negativt testsvar vil statsministeren herefter, traditionen tro, præsentere de tiltrædende ministre for offentligheden på slotspladsen,” lyder det slutteligt fra statsministeriet.

Læs også

Nu er der nyt i Madeleine McCann-sagen

 

 

Dagens Gossip