Mette Frederiksen: Vi skal til at genoverveje restriktioner

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Statsminister Mette Frederiksen mener, at det er tid til at tage de nuværende restriktioner op til genovervejelse.

Mette Frederiksen fortæller i et interview med Ekstra Bladet, at Danmark på nuværende tidspunkt befinder sig et sted i pandemien, hvor regeringen vil tage deres coronahåndtering op til genovervejelse.

Læs også

Ny lyntest på vej: Giver dig svar på 45 sekunder

Statsministeren derfor ikke blot, at der er behov for at genoverveje de nuværende restriktioner, men også hvordan situationen 'i det hele taget' skal håndteres.

"Vi skal genoverveje ikke alene de nuværende restriktioner, som der ikke er mange af tilbage, men hvordan vi håndterer situationen i det hele taget. Det er i hvert fald det, som vi gør i regeringen lige nu," fortæller Mette Frederiksen til Ekstra Bladet.

På nuværende tidspunkt er der ikke mange restriktioner, der gælder. Fra mandag har det nemlig været muligt for både højskoler, aftenskoler, zoologiske haver, akvarier, forlystelsesparker og omrejsende tivolier at slå dørene op igen.

Det samme gælder for både museer, kunsthaller og aktivitetscentre. Fælles for alle steder er, at der er krav om coronapas samt brug af mundbind eller visir. Sidstnævnte krav gælder dog kun indendørs.

Derudover har det også været muligt for biografer, spillesteder, teatre samt steder, hvor der afholdes foredrag og konferencer at åbne op igen. Her er der også krav om brug af coronapas og mundbind. Desuden er der en deltagerbegrænsning på 350 personer indendørs.

Dele af samfundet er dog fortsat lukket ned. Det er nemlig ikke tilladt for hverken natteliv, spillehaller, kasinoer, legelande, badelande samt forsamlingshuse og selskabslokaler at holde åbent. 

Ligeledes er der også fortsat et krav om, at alle serveringssteder skal stoppe udskænkning af alkohol fra kl. 22. Desuden skal de holde lukket mellem kl. 23 og kl. 05. I alle butikker er der forbud mod salg af alkohol kl. 23 til kl. 05.

Læs også

TV2-vært i voldsomt styrt

På samme dag, som Mette Frederiksen udtaler sig om de nuværende restriktioner, har Statens Serum Institut meldt ud, at der er blevet sat ny smitterekord.

 

Dagens Gossip