Mette Frederiksen vil udvide anden fase af genåbningen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Statsministeren har netop udsendt et brev til partilederne, hvor hun fortæller, at Danmark kan åbne yderligere op i fase 2.

Hvis vi skruer tiden præcis en uge tilbage, så kunne politikerne på Christiansborg fortælle om, at de havde færdiglagt planen for fase 2 af genåbningen af Danmark.

Det kunne dog lade til, at planen alligevel ikke har været helt færdiggjort, for nu tyder det på, at Mette Frederiksen er klar til at udvide genåbningen.

Læs også

Nye corona-retningslinjer i Danmark

Det beretter TV2, der har fået fingrene i en mail, som Mette Frederiksen har sendt rundt til partilederne i løbet af eftermiddagen.

Ifølge TV2 er det nye beregninger fra Statens Serum Institut, der har ført til, at Danmark kan åbne yderligere op i fase to.

“Rapporten viser, at vi fortsat har smitten under kontrol i Danmark. Fase 2 kan således gennemføres som aftalt. Dertil viser rapporten, at der på baggrund af de nyeste tal kan være grundlag for at udvide fase 2,” lyder det i mailen fra statsministeren, som TV2 har fået fat på.

Det vil særligt være godt for kulturlivet

Endvidere skriver statsministeren, at det særligt vil være det danske kulturliv, der kan åbne tidligere op end først planlagt.

I anden fase af genåbningen af Danmark er butikscentre allerede åbnet, mens restauranter og cafeer får lov til at åbne op fra den 18. maj.

Hvad angår grænseåbningen, så ville Tyskland gerne åbne grænsen til Danmark fra i morgen fredag den 15. maj, men det lader ikke til, at regeringen ønsker at åbne endnu.

Læs også

Partier vil have grænsen åbnet i morgen

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip